Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

God ontmoet ons in die ander

So sal ons uiteindelik almal kom tot die werklike eenheid in ons geloof en in ons kennis van die Seun van God (Efesiërs 4:13).

Nog ‘n plek waar volgens die Bybel die God van Christus bekend word, is deur ander mense – spesifiek hulle wat ons pad kruis en ons nodig het.

Duidelik sê Jesus dit in Matteus 25:31-46 – waar ons barmhartigheid aan die hongeriges, die beklemdes en die siekes bewys, is dit so goed of ons dit aan Jesus persoonlik doen. Die filosoof, AE Loen, sê tereg dat hierdie uitspraak van Jesus dit vir ons byna prakties onmoontlik maak om die God van die armes op die paaie van die lewe te ontduik.

Want telkens tree God ons tegemoet en vra van ons ‘n antwoord in die aansprake van ons noodbehoewende naaste. Wat ‘n ontsettende gedagte!

Maar God tree ons ook tegemoet in hulle wat ons raadgee en op die lewenspad ondersteun – my broer en suster in die geloof. Hulle wat hulleself één met my voel en my met liefde omhels en bystaan. Só word ek deel van Christus se liggaam en groei ek, aldus Paulus, in die kennis van die Seun van God, ja, van God self (Efes 4:13).

Ja, ook in die vreemdeling kan God my kom aanraak en aan my verklaar. So beeld die bekende ikoon van Andrei Rublev die besoek van die drie vreemdelinge aan Abraham in Genesis 18:1-15 uit as die verskyning van Drie-enige God self.

Wat ons nog eens daaraan herinner dat die Godheid heelwat nader aan ons kan wees as wat ons party dae vermoed.

Here, dankie vir mense vandag waardeur U self ons tegemoet tree. Help ons om U te herken. Amen

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.