Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vas van die koerante

Daarom moet jy in stilte op die Here vertrou en jou nie ontstel oor die voorspoedige lewe van ‘n skelm nie (Psalm 37:7).

Ek vas reeds enkele weke van TV en koerante – en wat ‘n verligting is dit nie!

Dit is nie dat ek die waarde van goeie joernalistiek en die daaglikse nuus ontken nie. Karl Barth se stelling dat ‘n gelowige die koerant gedurig saam met sy Bybel sal lees, het my nog altyd sterk aangespreek. Boonop syfer die belangrikste nuus tog op maniere altyd deur.

Die gevaar is egter dat die joernalis se perspektief op of seleksie van nuus – wat dikwels sensasioneel, donker en eensydig is – jou totale siening van en gevoel vir die lewe en ons land kan bepaal. Sodat jy, soos op die oomblik met baie mense in Suid-Afrika gebeur, permanent negatief, sinies en selfs beangs is.

En dáárteen moet ons waak.

Van sulke donker nuus moet ons ons soms doelbewus afkeer. En dit eenvoudig omdat die lewe, ook hier ter lande, soveel komplekser, kleurryker en interessanter is. Ook in baie opsigte positiewer en ryker as wat in die sensasionele opskrifte van koerante weerspieël word.

Om dít egter te ontdek, is die wegkom van die daaglikse nuus belangrik. Sodat ons stiller kan word en kennis kan neem van die baie goeie dinge wat óók elke dag rondom en by ons gebeur.

Soos byvoorbeeld gewone mense wat moedig opstaan teen misdaad en onreg. Of wat op ontelbare maniere hulle hande uitsteek om te help – onder andere te help om ander te voed, te leer, by te staan, te huisves, te bemoedig en te versterk.

Daarvan hoor en lees ons ongelukkig hopeloos te min.

Here, dankie vir goeie joernaliste wat ons bewus maak van onreg en van ons verantwoordelikheid in die wêreld. Maar help ons om vandag die magdom positiewe dinge wat nié in koerante staan nie, óók raak te sien. Amen

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.