Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die mag van ons tong

So is die tong ook maar ‘n klein liggaamsdeeltjie, en tog het dit groot mag (Jakobus 3:5).

Taal bly een van die wonderlikste vermoëns van die mens.

Wandel maar net in die strate van ‘n vreemde land – jou mond hang letterlik oop as jy luister na al die vreemde klanke wat uit mense se monde kom. En om dan te besef: Hulle praat met mekáár, hulle verstáán mekaar!

Dit is iets om jou blywend oor te verwonder.

Hoe wonderlik die tale wat ons praat ook al is, hulle het altyd ook ‘n gevaarlike kant. Trouens, die manier waarop ons óór of mét ander praat, sit meesal aan die wortel van die wantroue, onenigheid en vervreemding wat tussen mense bestaan. Ons tong kan, by wyse van spreek, ongekende en dikwels onnodige agterdog, kwaad en tweedrag saai. En só verhoudings permanent versuur.

Dit is geen wonder dat Jakobus die tong ‘n dodelike vuur, ‘n wêreld vol ongeregtigheid, ja, selfs ‘n rustelose kwaad vol dodelike gif noem nie (Jak 3:6-8). En hy weet waarvan hy praat. Hy het die skade wat kwaadpraat, woedebuie en geskinder in ‘n gemeente en familie kan aangerig, self gesien.

Gelukkig, en dit moet ons altyd bysê, kan ons taal ook salwend wees, ons woorde vol troos en bemoediging, ons tong ‘n orgaan wat liefde, lof en vrede dra en verkondig.

Daarop behoort ons baie meer te konsentreer.

Here, dankie vir die gawe om te kan praat. Bewaar my van skewe en kwade woorde. Skool my voortdurend in die taal van u liefde. Amen

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.