Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wanneer die wêreld ʼn slagveld word

Julle gees en gedagtes moet nuut word (Efesiërs 4:23).

ʼn Mens moet altyd mooi nadink oor presies wat dit is wat jou lewe party dae so omkrap en deurmekaar laat voel.

Dit wat maak dat jy op ʼn bepaalde oggend met die spreekwoordelike verkeerde voet uit die bed opstaan. En dan, byna soos ʼn driftige krygsman, die lewe en ander mense met ongeduld en selfs woede bestorm.

Ons ken dit: dié dae dat alles en almal jou irriteer en jy die hele dag net wil baklei.

Natuurlik is daar altyd situasies en mense wat jou geduld toets en jou irritasievlakke opstoot. Tog leer ervaring ons dat die oorsake hiervan dikwels elders lê; dat dit meesal saamhang met ons onverwerkte probleme en konflik – persoonlike wroegings wat ons onbewustelik op ander projekteer. Sodat die wêreld inderdaad soos ʼn slagveld begin voel.

Tereg herinner die kerkvader Ambrosius ons dat vrede altyd in onsself begin. Trouens, sy herhaaldelike oproep aan die gelowiges van sy leeftyd is dat hulle aktief hieraan sal werk. Want dit is alleen wanneer ons tot rus en vrede in onsself kom dat ons ander met vrede kan bedien.

En dat die wêreld oornag ʼn vriendeliker gesig kry.

O Here, vernuwe vandag ons gedagtes en gees sodat ons dié vrede kan ervaar wat die wêreld sal verander. Amen.

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.