Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vreemdelinge

“Jy moet ook die vreemdelinge liefhê, want jy was self ʼn vreemdeling in Egipte” (Deuteronomium 10:19).

Die Bybel praat baie van vreemdelinge. Vreemdelingskap is baie naby aan Israel se leefwêreld. Abraham het uit Mesopotamië as vreemdeling in Kanaän aangekom. Vir baie jare was Abraham se kinders vreemdelinge in Egipte. Met die ballingskap in Babilonië was hulle vreemdelinge “langs die rivier van Babilon”.

Dit is juis hulle eie ervaring van vreemdelingskap wat hulle met empatie na ander vreemdeling laat kyk het: “Jy moet ook die vreemdelinge liefhê, want jy was self ʼn vreemdeling in Egipte” (Deuteronomium 10:19); “Jy mag nie ʼn vreemdeling verdruk of laat swaarkry nie, want jy was self ʼn vreemdeling in Egipte” (Eksodus 22:21).

Levitikus 19:34 en Eksodus 23:9 herhaal dié woorde. In ons land en oor die wêreld heen is daar vandag haat vir vreemdelinge. Ons het moontlik ook ons eie opinies. Miskien moet ons onthou God is vir die vreemdeling.

Dis nie altyd maklik nie, Here, maar laat my die vreemdelinge rondom my liefhê en versorg. Amen.

Lisel Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.