Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Deel van ʼn skare

Terwyl ons dan so ʼn groot skare geloofsgetuies rondom ons het, laat ons elke las van ons afgooi, ook die sonde wat ons so maklik verstrik, en laat ons die wedloop wat vir ons voorlê, met volharding hardloop, die oog gevestig op Jesus, die Begin en Voleinder van die geloof (Hebreërs 12:1-2).

Dink ʼn bietjie aan mense wat al dood is, maar wat jou deur hulle volharding geïnspireer het.

Halloween, wat vandag erg gekommersialiseer is, is afgelei van die woorde all hallows eve. Hallows beteken “heiliges”. Die aand voor Allerheiligedag (31 Oktober) het mense die dood bespot en uitgelag omdat die dood nie die laaste sê het nie.

Dit herinner aan die vroeë kerk wat op Paassondag altyd grappe in die liturgie vertel het om die dood uit te lag, want waar is sy angel?

Ons is nie die eerste of laaste gelowiges nie. Ons is deel van ʼn skare wat ons vooruitgegaan het en wat ná ons sal kom. Ons is nooit alleen nie. Volgens Hebreërs 12 help die wolk van getuies ons om van ons laste en sonde ontslae te raak en die wedloop te hardloop met ons oë gerig op Jesus, die Leidsman en Voleinder van die geloof.

Ook ons kan ʼn erfenis en voorbeeld van genade vir ons kinders en kleinkinders nalaat.

Dankie vir die voorreg om deel van ʼn wolk van geloofsgetuies te wees, Here, gelowiges wat my inspireer om my oë op Jesus gerig te hou en my wedloop met volharding te hardloop. Amen.

Lisel Joubert

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.