Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

ʼn Donkerte wat doodmaak

Hy het baie siekes wat allerhande kwale gehad het, gesond gemaak en baie duiwels uitgedrywe (Markus 1:34).

Volgens die Evangelie van Markus was Jesus se gesagvolle woorde waarmee Hy die skare beïndruk en duiwels uitgedryf het ʼn teken dat die mag van God onder mense teenwoordig was (Markus 1:15).

Daar was egter ook ʼn tweede belangrike teken van God se teenwoordige mag: Jesus se genesingwonders, sy dade waardeur Hy mense van hulle kwale genees het.

Wie mooi lees, sal sien dat hierdie kwale en gepaardgaande genesings op twee vlakke gelê het. Die eerste was die genesing van liggaamlike siektes, soos Petrus se skoonma wat aan ʼn hoë koors gely het (1:30-31). Die tweede, wat vir ons vandag uiters relevant geword het, is die genesing van allerlei geestelike en emosionele kwale. In Jesus se leeftyd is hierdie kwale ten nouste aan bose invloede verbind (1:34). Vandag weet ons hierdie innerlike siektes is ook die gevolg van verwaarlosing en ʼn gebrek aan liefde.

Moeder Teresa het groot insig hierin getoon toe sy geskryf het:

“The biggest disease today is more spiritual than physical. It’s not leprosy or tuberculosis, but rather the feeling of being unwanted, uncared for and deserted by everybody. The greatest evil is the lack of love and charity, the terrible indifference towards one’s neighbour, who lives at the roadside, assaulted by exploitation, corruption, poverty and disease. Medical sickness is bad enough. The lack of love is darkness that leads to death. Life without love is impossible.”

Wie innerlik deur liefde genees en versterk is, weet ook – so leer ervaring ons – hoe om liggaamlike siekte met waardigheid en geduld te dra.

Here, gee ons vandag meer van u liefde en sorg wat mense innerlik kan genees. Amen.

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.