Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Realisties en gesond

Kragtens die genade wat aan my gegee is, sê ek vir elkeen van julle: Moenie van jouself meer dink as wat jy behoort te dink nie. Nee, lê jou liewer daarop toe om beskeie te wees in ooreenstemming met die maat van geloof wat God aan elkeen toebedeel het (Romeine 12:3).

Om weer na die Oscar-toekennings vir uitstaande films en toneelspel te kyk, het my opnuut bewus gemaak van die omvang en gehalte van mense se talent en kreatiwiteit.

Maar ook van die heimlike verlange wat baie van ons in ons omdra om eendag iets besonders te wees of te doen, om selfs bekend en beroemd te word. Of dan net in eie reg erken en gewaardeer te word.

Hiervoor is dit natuurlik belangrik dat ons onsself goed sal leer ken. En belangriker nog: dat ons binne die grense van ons bestaansmoontlikhede sal leer leef. Want behalwe dat ons onder peil kan leef en daarom nie ons Godgewe lig voluit laat skyn nie, is daar ook ʼn ander gevaar. Dit is dat ons onsself sal oorskat en bokant ons vermoëns sal probeer leef of presteer.

En dit kan ons as diep teleurgestelde en ontnugterde mense laat eindig.

In Romeine 12:3 gee Paulus vir ons goeie raad hieroor. Hy vermaan ons allereers om beskeie te wees en nie meer van onsself te dink as wat ons behoort te dink nie. Maar hy herinner ons ook dat elke mens sy of haar eie gawes en geleenthede en selfs ʼn eie uitgemete stuk geloof het. En dat ons daaraan getrou moet bly.

Kortom, dit gaan om ʼn skatting van onsself wat realisties, gebalanseerd en gesond is.

Here, gee ons vandag die selfkennis wat ons sal help om nie bokant óf onderkant ons Godgegewe vermoëns en roeping te leef nie. Amen.

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.