Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Ek bid omdat ek vertrou

Uit die dieptes roep ek na U, Here, luister tog na my, Here, hoor tog my hulpgeroep … Ek stel my vertroue in die Here, ek vertrou op Hom (Psalm 130:1-2, 5).

Hoe nou vertroue in God se liefde en voorsiening met gebed saamloop, sien ons duidelik in Psalm 130.

Ons hoor die digter angstig na God roep. En dan, net ʼn entjie verder, hoor ons die rede vir sy hulpgeroep, oftewel, die grond vir sy vrymoedige gebed. Dit is dat hy volledig op God vertrou. Dat hy mettertyd geleer het en dit nou met sekerheid weet: Die Here is getrou en betroubaar in sy liefde vir mense (vers 7).

En dat hy daarom altyd weer, net soos hy is, met al sy verborge verlangens, knellende skuldgevoelens en gloeiende blydskap na God toe kan gaan.

Trouens, by hierdie liefdevolle God, so bely die psalmdigter, is daar altyd vergifnis (vers 4), is die verlossing van die mens verseker (vers 7). Al wat vir die mens oorbly om te doen, is om in dankbare oorgawe daarvoor te bly vra, om aan te hou roep dat God na ons sal luister en ons in sy groot liefde sal bystaan en bly dra.

En om dan rustig te wag (vers 7) omdat ons op God vertrou.

Here, vandag roep ek weer na U omdat ek in U glo; omdat ek vertrou dat U my kan en wil help. Hoor tog my gebed. Kom my ongeloof te hulp. Amen.

Carel Anthonissen

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.