Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Maria se Magnificat

“Kyk, van nou af sal elke nuwe geslag my gelukkig noem, omdat Hy wat magtig is, groot dinge aan my gedoen het” (Luk 1:48-49).

Nêrens blyk die geloofsgesindheid van Maria duideliker as in haar loflied tot die Here nie (Luk 1:46-56). In hierdie lied sing sy oor wat God gedoen het, oor sy grootheid. Vandaar die tradisionele naam Magnificat – geneem uit die Latynse woorde waarmee die lied begin: Magnificat anima mea Dominum (“My siel maak die Here groot”). Daar is soveel treffende momente in hierdie lied. Die eerste is die persoonlike belydenis dat God na haar in haar geringheid omgesien het, dat Hy aan haar groot dinge gedoen het (v 48-49). God wat die Magtige is (v 49), het hierdie mens, Maria, raakgesien!

Ware geloof sluit altyd ’n persoonlike oortuiging, ’n persoonlike ervaring van God se dade in ’n mens se lewe in. Dis meer as om maar net ’n paar “objektiewe” feite oor God of Jesus te weet. Geloof is om “subjektief” betrokke te wees. Dit gaan oor jou … en God. Dit laat ’n mens onwillekeurig dink aan die liedjie waarin iemand gevra word hoe hy weet dat Jesus leef. Dan kom die kinderlik gelowige antwoord: “Ek weet Hy leef, want Hy leef in my hart! In die oorspronklike Engels: “He lives! He lives! Christ Jesus lives today. He walks with me and He talks with me along life’s narrow way. You ask me how I know He lives? He lives within my heart.”

Weet jy dit? Sing dan – soos Maria – daarvan!

Ware geloof sluit altyd ’n persoonlike oortuiging, ’n persoonlike ervaring van God se dade in my lewe in.

Jesus, ek kan nie so mooi sing soos Maria nie. Dankie dat U my krom note nogtans hoor en vreugde daarin vind. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.