Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die hemel is oop

Op daardie oomblik het die voorhangsel van die tempel van bo tot onder middeldeur geskeur (Matt 27:51).

Jesus het soos enige ander mens gesterf. Hy het opgehou asemhaal. Sy hart het gaan staan. Die dood het ingetree. Uit die wond in sy sy het bloed en water gekom, ’n teken dat Hy werklik dood was (Joh 19:34).

En tog was sy dood anders. Hy sterf nie soos ’n tragiese held nie. Sy dood bevestig nie maar net die verganklikheid van alles nie. Nee, Hy sterf as Messias, as Middelaar. 

Op die oomblik toe Jesus sterf, het die voorhangsel van die tempel van bo tot onder middeldeur geskeur (Matt 27:51). En daarmee is toegang tot die Allerheiligste, tot God, verkry. Die hemel gaan oop! En nog was dit nie al nie: “Die aarde het geskud, en die rotse het uitmekaar gebars. Grafte het oopgegaan, en baie gelowiges wat dood was, is opgewek, en hulle het uit hulle grafte uitgegaan” (Matt 27:51-53). ’n Voorsmaak van, ’n voorspel tot, ’n introïtus op die einde!

Het iemand anders al so gesterf? Met Jesus se dood word hemel en aarde herenig, word die toekoms nader geruk, word die dood en die Bose oorwin. Wanneer Jesus sterf, bewerkstellig Hy die totale verlossing van die totale werklikheid. En dit alles omdat iemand sy lewe vir ander gee.

Waarlik, die woorde uit die geloofsbelydenis wat sê Jesus het gesterf, is ’n mondvol. Dis propvol heil. Vir die wêreld en vir my.

Wanneer Jesus sterf, bewerkstellig Hy die totale verlossing van die totale werklikheid.

Here Jesus, vergewe my dat ek nog so dikwels leef asof die hemel bokant my toe is, en die hel onder my oop. U is my Middelaar, my weg na my Vader! Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.