Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Negatiewe uitroepteken

“My God, my God, waarom het U My verlaat?” (Matt 27:46).

Calvyn het gesê die woorde “ter helle neergedaal” staan nie om dowe neute juis aan die einde van die ry geloofstellings oor Jesus se lyding nie. Want hierdie woorde vat alles saam wat reeds daaroor gesê is; dit lê opnuut die aaklige diepte van sy lyding bloot.

Die woorde sê nie net dat Jesus ons met sy hellevaart van die hel verlos het nie; dit beklemtoon weer, dringender, dat Jesus erger gely het as enige mens voor Hom of na Hom. Hy is vervloek, verwerp, deur sy eie mense … en deur God. ’n Mens hoor sy helse smarte, sy absolute verlatenheid, in die kreet wat kort voor sy dood oor sy lippe kom: “My God, my God, waarom het U My verlaat?” (Matt 27:46). Ons het werklik nie die vaagste benul watter lyding juis hierdie Godverlatenheid vir Jesus moes wees nie. Al wat ons kan sê, is: Dit was hel … 

Die woorde “ter helle neergedaal” staan dus soos ’n uitroepteken aan die einde van die lydensgeskiedenis van Jesus. ’n Negatiewe uitroepteken, ’n kreet teen die Godverlate lug in. Die wonder is egter dat wanneer ons hierdie woorde, die uitroepteken, die kreet bely, ons vir seker kan weet: Dit sal nooit van ons waar wees nie!

Hierdie samevatting van Jesus se smarte is die samevatting van alles wat ons vryspring. Daarin hoor ons ook reeds die eerste klanke van dit wat op ons wag. Hel? Nee, hemel!

Die samevatting van Jesus se smarte is die samevatting van alles wat ons vryspring.

Here Jesus, u negatiewe uitroepteken plaas ’n positiewe uitroep op my lippe: Nooit van God verlate nie! Leer my om dit orals, altyd, te bely. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.