Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

God se grassie

Skenk ons elke dag u liefde in oorvloed, dat ons ons lewe lank mag juig en bly wees (Ps 90:14).

Waar word die nietigheid en verganklikheid van die mens sterker beklemtoon as wanneer ons by die oop graf van ’n geliefde of vriend staan, of self daarin weggelê word?

Ja, die dood en begrafnisse onderstreep wat die digter van Psalm 90 oor die mens sê, dat ons maar ’n stoffie is (v 3), ’n grassie (v 5), ’n gedagtetjie (v 9). Kan iets kleiner, meer niksseggend en meer onbeduidend wees as dit? Net maar ’n spatseltjie plasma in die groot heelal, ’n paar vlietende sekondes in die lig van die ewigheid, en dan is dit met ’n mens se lewe oor en uit …

So is dit inderdaad. En tog ook nie! Want Jesus het deur sy opstanding die nietigheid en verganklikheid oorwin. Hy het bewys dat ons nie vir God klein, niksseggend of onbeduidend is nie deur in ons plek in die dood in te gaan. En toe op te staan uit die dood! Sodat ons vergane liggame eendag uit die stof kan herrys – vir God.

Ons is ’n stoffie. Maar ons is God se stoffie. ’n Grassie. Maar God se grassie. ’n Gedagtetjie. Maar God se gedagtetjie. Hy dink aan ons, sien ons raak, wek ons op tot die lewe, die ewige lewe … saam met Hom.

Die dood beklemtoon ons nietigheid. Begrafnisse konfronteer ons met ons verganklikheid. Maar dit bied ons ook die kans om God te loof. Ons wat in Christus sterf, sal weer leef. En dit laat ons bid: “Skenk ons elke dag u liefde in oorvloed, dat ons ons lewe lank mag juig en bly wees” (Ps 90:14).

Net maar ’n stukkie plasma in die groot heelal, ’n paar vlietende sekondes in die lig van die ewigheid … maar ons behoort aan God.

Jesus, laat ook hierdie grassie vreugdevol vir U uitspruit. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.