Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kruiptrekker of vuurpyl?

Aan Hom wat deur sy krag wat in ons werk, magtig is om oneindig meer te doen as wat ons bid of dink, aan Hom kom die eer toe (Ef 3:20-21).

Wanneer ’n vuurpyl gebou word, geskied dit gewoonlik in ’n fabriek naby die lanseerbasis. Dikwels nie verder as ses kilometer van daar af nie. Want hierdie massiewe, mensgemaakte ruimtetuig moet na die basis vervoer word. Die vuurpyl word met ’n reuse-kruiptrekker van 2 678 ton na die punt van lansering geneem. Dit kruip letterlik teen ’n slakkepas van ongeveer 2 km/h voort. Dit duur sowat drie uur om dié kort afstand af te lê.

Maar as die vuurpyl eers geïnstalleer is en die motore ontbrand op die dag van lansering, beweeg alles baie vinniger. Dan word die massiewe tuig teen ’n spoed van ongeveer 5 000 km/h die lug in geslinger. Ná slegs 12 minute is dit in die buitenste ruim …

Ek dink die verskil tussen ’n Geesvervulde en ’n Gees-arm lewe is so. As jy op jou eie krag staatmaak, gaan jou geestelike lewe voort teen ’n slakkepas (indien nie ’n kreeftegang nie).

Maar, as jy op die Gees vertrou, is daar baie krag, word jy hemelwaarts geslinger, na God toe! Aan hierdie krag moet ons nie twyfel nie. Deur sy Gees werk God in ons en is Hy magtig “om oneindig meer te doen as wat ons bid of dink” (Ef 3:20).

Met watter voertuig is jy op pad? ’n Kruiptrekker of ’n vuurpyl?

Wanneer jy op die Gees vertrou, is daar baie krag, word jy hemelwaarts geslinger, na God toe.

O Gees, laat ontbrand my hart vir God. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.