Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Nie eensaam nie, maar een

Dit maak nie saak of iemand Jood of Griek, slaaf of vry, man of vrou is nie: in Christus is julle almal een (Gal 3:28).

Ons bely Sondag na Sondag dat ons glo die kerk is nie net heilig nie, maar ook algemeen of “katoliek”, soos dit in die oorspronklike taal lui. Wat bely ons wanneer ons dit sê?

Eerstens, verskille tussen mense in die kerk van die Here is nie deurslaggewend nie.

’n Geweldige stelling! Want hoeveel verskille ís daar nie tussen mense nie! Dink maar aan agtergrond, kultuur, taal, sosiale stand, politieke sieninge en sentimente, intellektuele en kreatiewe vermoëns, verskille tussen man en vrou, tussen ouers en kinders, werkgewers en werknemers, en nog vele meer.

Maar die kerk van die Here is algemeen. Dit beteken nie al hierdie verskille verdwyn soos mis voor die oggendson nie. Dit beteken wel dat ons ’n eenheid beleef wat al hierdie sake oortref: ons eenheid in Christus. Wanneer ons almal deur die geloof in Hom een is, moet ons mekaar tog soos broers en susters sien en behandel. Ons mag mekaar nie oordeel op grond van kultuur, velkleur, finansiële posisie of maatskaplike status nie, want “dit maak nie saak of iemand Jood of Griek, slaaf of vry, man of vrou is nie: in Christus is julle almal een” (Gal 3:28).

Waarom dink ons dat ons daarmee iets prysgee? Ons ontvang dan juis alles! Ons het nou ware broers en susters, en ware “status”: dié van kinders van God! Ons is veral nie meer eensaam nie, maar een … met die kerk van alle eeue.

Mense wat “’n algemene kerk” bely, oordeel mekaar nie op grond van kultuur, velkleur, finansiële posisie of maatskaplike status nie.

Here, leer my om met nuwe oë na die kerk te kyk. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.