Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kelner tot u diens

Hy het ons deur Christus met Homself versoen en aan ons die bediening van die versoening toevertrou (2 Kor 5:18).

Baie lidmate meen die kerk is bloot daar vir ons heil, om ons te dien. Hulle het ’n soort restaurant-mentaliteit. Hulle is soos mense wat in ’n restaurant kom, die spyskaart bestudeer en hulle bestelling plaas. En wee die kelner as die bestelling nie vinnig genoeg en reg uitgevoer word nie! Dan skop hulle ’n verskriklike bohaai op, vat hulle goed en loop. En boonop dreig hulle om nooit weer na die restaurant te kom nie. Want “hier kry ’n mens nie goeie diens nie”.

Natuurlik is die kerk daar tot ons heil. Daarom noem ons predikante “bedienaars” van die Heilswoord.

Maar die kerk – alle gelowiges, ons – is nie daar om bedien te word nie. Ons is eerder hier om die wêreld te gaan dien, om die wêreld te bedien met die Woord van God. Ons is die kelners! Want God het ons deur Christus met Homself versoen en aan ons die bediening van die versoening toevertrou (2 Kor 5:18).

Laat ons dus nie konsentreer op wat ons uit die kerk kan kry nie, maar eerder op wat ons daar kan insit, wat ons kan gee. Kom ons verander van ongeduldige gaste in bereidwillige kelners. Om Christus ontwil.

Laat ons nie kyk wat ons uit die kerk kan kry nie, maar eerder wat ons daar kan insit.

Here, ek gaan dikwels kerk toe soos ’n besoeker aan ’n restaurant. Gee my volgende keer my werkopdragte, nie ’n spyskaart nie. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.