Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Hoop is mooi

Die eerste Sondag in Advent is die Sondag van hoop.

Jesaja 64 begin met hierdie verlange: “As U maar die hemel wou oopskeur en wou afkom sodat die berge voor U skud!” (v 1). Hierdie woorde word uitgeroep te midde van ballingskap en vyandskap. God word geroep sodat die nasies Hom kan sien en kan bewe. Tog vra hulle nie ’n eenmalige gebeurtenis nie; hulle vra uit ervaring; dit is hoe hulle God ken: “Toe U wonders gedoen het, wonders wat ons nie verwag het nie, toe U destyds afgekom het, het die berge voor U geskud” (v 3).

Die verlange na die God wat die hemel oopskeur, is na die God wat hulle Maker is. Net ’n paar verse later staan daar: “U is ons vader, Here, ons is klei en U het ons gevorm, ons is almal die werk van u hande” (v 8).

Die God wat Homself moet openbaar en wat moet help, is nie ver nie. Hy is magtig, maar die magtige Een wat met die intieme woorde “Vader” en “Pottebakker” beskryf word.

Die wonder van Kersfees is dat ons verlange bewaarheid geword het. Die hemel het oopgeskeur, maar die berge het nie gebewe nie. ’n Baba het gehuil.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.