Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Ore en oë

Wanneer jy die Markusevangelie lees, kom jy gereeld dié refrein teë: “Wie ore het en kan hoor, moet luister!” (4:9). Jesus praat gereeld van dié wat sien maar nie sien nie, en van dié wat hoor maar nie hoor nie.

Ons sien dit ook in Johannes 9, in die verhaal van die man wat blind gebore is en vir wie Jesus gesond gemaak het. Hoe meer hierdie man met Jesus te doen gekry het, hoe meer het hy gesien Jesus is die Christus. Hoe meer die Joodse leiers die man ondervra het, hoe minder het hulle Jesus herken vir wie Hy is. Die blinde sien, en dié wat kan sien, is blind.

Miskien is dit die enigste gebed vir ’n nuwe jaar – dat ons sal leer om God te sien en te hoor in die lewe van ander én in ons eie lewe. Ons filtreer ons sintuie so maklik en kyk en hoor so selfsugtig. God se hand is op ons elkeen en sy fluisteringe is in ons elkeen se hart hoorbaar. Die dissipels en die omstanders het Jesus nie altyd gesien vir wie Hy was nie, want hulle wou Hom anders hê. ’n Bietjie sterker, ’n bietjie meer soos ’n koning, ’n bietjie meer soos dit hulle sou pas.

Miskien begin sien en hoor dan by die uitvee van ons verwagtings. Miskien sal God heeltemal anders nuut en verrassend in hierdie jaar in jou lewe werk. Wie oë en ore het …

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.