Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Verskyning

6 Januarie is in baie lande die Epifaniefees. In die vroeë kerk, voor Konstantyn se tyd en Kersfees, was Epifanie dan ook die fees waartydens Jesus se geboorte gevier is. Epifanie beteken letterlik “verskyning” of “manifestasie”. Dit dui op God se verskyning in Jesus Christus. Sy geboorte, sy doop, die besoek van die sterrekykers en Jesus se eerste wonderwerk by Kana is dan gevier.

Ek het iewers gelees: “Epifanie is die seisoen van tekens.” Die geboorte van Jesus gee aan materie ʼn nuwe betekenis. Water, brood, wyn, aarde, liggame en alles rondom ons wys vir ons heen na God. Dit herinner ons aan Jesus Christus, die lig wat duisternis laat verdwyn.

Die Evangelie van Johannes is bowenal die boek van tekens. In hierdie Evangelie word wonderwerke in die Grieks “tekens” genoem. Heenwysings. Dit herinner ons dat Jesus gesê en gewys het: “Ek is die brood, Ek is die lig, Ek is die herder, Ek is die opstanding en die lewe.”

“Ek is” het aan ons verskyn.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.