Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Insig

Epifanie is die tyd waarin ons verskyning en lig vier. God het immers tussen ons kom woon. Hy het aan ons verskyn. Nie in ’n droom nie, maar in die gestalte van ’n mens. Ons weet nou hoe God is, want Jesus is God.

Lig het baie betekenisse. Ons sê byvoorbeeld iemand wat skielik iets verstaan, “het die lig gesien”. In die strokiesprentboeke verskyn daar ’n gloeilampie bokant ’n karakter se kop wanneer hy of sy ’n blink idee kry. Ons praat van iemand met “insig” wat verder kan sien en kyk as gewoonlik.

God is met ons elkeen op reis, en ons almal se paadjies lyk verskillend. Dit help nie ons vergelyk ons pad met ander s’n nie. Miskien is geloofsgroei momente van insig in die Lig, wanneer ons die Lig sien of die Lig beter verstaan. Die Lig wat ons verlig en ons skuld en dwaasheid en blindheid laat wegsmelt en ons laat sing.

Psalm 40 sê God lê ’n nuwe lied in ons mond – ’n loflied. Dan kan ons vrede maak met die donker. Wanneer mense ikone skilder, verf hulle altyd van lig na donker. Die donker is die swanger verwagting van die lig wat sal deurbreek. En die lig sal áltyd deurbreek, want eintlik is die donker net lig wat ons nog nie raaksien nie.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.