Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Reddingsinstansie of klubhuis?

Aanvaar die versoening met God wat Hy bewerk het! (2 Kor 5:20).

Ons is nie net ter wille van onsself Christus se “kerk” nie. Ons word gered om vir ander mense te vertel van sy redding sodat hulle dit ook kan smaak. Die kerk is God se reddingsinstansie in hierdie wêreld. Soos ’n noodreddingstasie wat langs ’n ruwe kusstrook gebou word om skepe wat in gevaar is by te staan of drenkelinge van ’n gewisse waterdood te red.

Die tragedie is dat die kerk dikwels vergeet dat hulle ’n reddingsinstansie is en hulle dan verbeel die kerk is ’n gerieflike klubhuis. Dan raak die personeel van die reddingsinstansie heerlik op hulle gemak. Hulle skaf vir hulle die beste binneveermatrasse, verhittingstelsels en televisiestelle aan. Kort voor lank sit die kerk vasgenael voor hulle gunsteling-TV-program, knus gekoester in die warm kringetjie van hulle klubhuis … vas aan die slaap op die sagte matrasse. En bo die geselligheid word die gedreun van die storm en die geroep van die drenkelinge nie meer gehoor nie.

Nee! God het my en jou gered om in sy Naam op te tree as “reddingswerkers” tot die verlossing, om mense op die Verlosser te wys. Ons tree op as gesante van Christus, en dit is God wat deur ons ’n beroep op mense doen. Ons smeek mense namens Christus om hulle te laat red: “Aanvaar die versoening met God wat Hy bewerk het!” (2 Kor 5:20).

Karl Barth het gesê ons mag nie die redding wat God aan ons gegee het in ons sak steek en daarvan vergeet nie. Ons moet dit deel, uitdeel, weggee! Hoor jy die geloei van die storm? Die geroep van die drenkelinge?

Ons mag nie die redding wat God aan ons gegee het in ons sak steek en daarvan vergeet nie.

Here, stuur my. Al is dit die stormsee in. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.