Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Hy is die hoof van die kerk

Hy is die hoof van die liggaam, van die kerk. Hy is die oorsprong daarvan (Kol 1:18).

Ons bely nie net dat ons aan ’n “heilige” en “algemene” kerk glo nie, maar voeg ook by ’n “Christelike” kerk. Kerkhistorici sê dié woord bely niks wesenlik nuuts nie, want dit beteken ook “heilig” en “algemeen”. Buitendien, kan die kerk iets anders as Christelik wees? Is dit nie toutologie nie? Tog staan dit daar! Wat bedoel ons dan wanneer ons sê ons glo in ’n Christelike kerk?

Eerstens en by herhaling: Christus is die hoof van die kerk. Hy is die Een wat die kerk in die lewe geroep het, dit deur die eeue heen bewaar het, en dit eendag ten volle sal verheerlik. “Hy is die hoof van die liggaam, van die kerk. Hy is die oorsprong daarvan” (Kol 1:18). ’n Troosryke gedagte! Die kerk kan nooit deur die Bose of die wêreld oorwin word nie, want ons is in Christus se hand.

Hieroor kan ons so bly wees dat ons daaroor wil sing: “Hou Christus self sy kerk in stand – vergeefs die hel se woede! As Here aan Gods regterhand regeer Hy ons ten goede” (Ges 218:1).

Tel daarom jou kop op en kyk vorentoe. Sing oor die heerskappy van ons Here. Want die kerk waaraan jy behoort, is Christelik.

Die kerk sal nooit deur die Bose oorwin kan word nie.

Here, wees ook my Hoof en Herder. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.