Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Feit of fiksie?

“U is die Christus, die Seun van die lewende God” (Matt 16:16).

Wanneer ons sê ons glo in ’n “Christelike” kerk, beteken dit ook dat die inhoud van ons belydenis Christus die Verlosser is. Die belydenis van Petrus het dit reeds gesê: “U is die Christus, die Seun van die lewende God” (Matt 16:16). Dit is op hierdie belydenis dat Jesus sy kerk gebou het (16:18). Daarmee staan of val alles. Hierdie belydenis moet ons met al ons energie en entoesiasme in die wêreld laat hoor. Want dit is waar!

’n Teater en ’n kerk het langs mekaar gestaan. Die teater was aand na aand stampvol, die kerk elke Sondag feitlik leeg. Moedeloos het die predikant eendag aan die hoofakteur gevra: “Hoe kry julle dit reg? Julle bied aan wat fiksie is, wat nie waar is nie, en trek tog groot gehore. Maar ek verkondig wat waar is en nie fiksie nie – en kyk die paar mense wat opdaag.” Die akteur het geantwoord: “Dit is baie eenvoudig. Ek verkondig my fiksie asof dit die waarheid is. Jy verkondig jou waarheid asof dit fiksie is.”

Doen ons dit dalk ook onwetend? Om so onentoesiasties oor Christus te praat dat dit klink of ons die wonder van die verlossing self nie glo nie? Asof dit maar fiksie is?

Waarlik, as die waarheid van die evangelie, van die liefde van die lewende Seun van God, ons weer opgewonde kan maak, sal ons geleenthede begin soek om dit altyd en aan alle mense te verkondig. Omdat dit nie net leë woorde is nie, omdat dit nie fiksie is nie, maar “die krag van God tot redding van elkeen wat glo” (Rom 1:16).

Verkondig die waarheid oor Christus met entoesiasme, want dit is nie fiksie nie.

Here, help my om met entoesiasme en oortuiging te verkondig dat U die Christus, die Seun van die lewende God, is. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.