Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Jesus is Koning

Verkondig die woord; hou daarmee vol, tydig en ontydig (2 Tim 4:2).

Omdat ons onsself ’n “Christelike” kerk noem, is dit vanselfsprekend dat ons sal bely dat Jesus Christus die Here is. Op alle moontlike tye en op alle plekke en in alle omstandighede. Selfs in tye van teëspoed.

Toe Handel sy bekende Messias-oratorium geskryf het, was hy siek en in ’n finansiële krisis. Sy regterarm en regtersy was verlam en feitlik nutteloos. Die pragtige “Hallelujakoor” het op ’n dag in ’n oogwink by hom opgekom. Hy het dit vinnig neergeskryf. Toe dit in 1743 die eerste keer in Londen uitgevoer is, het die volgende gebeur.

Toe die koor die refrein sing: “Die almagtige Here heers, Koning van die konings en Heer van die here,” het koning George II van Brittanje, die magtigste man van die magtigste land van daardie tyd, opgestaan. Die groot gehoor het sy voorbeeld gevolg. Daarmee het die koning en die gehoor erken: Jesus is Koning! Jesus is Here!

Tot vandag toe is dit die gebruik dat die gehoor opstaan wanneer die Hallelujakoor tydens ’n uitvoering van “Die Messias” gesing word.

Waarlik, ons moenie twyfel aan die krag van die evangelie nie. God wil jou ook as kanaal vir sy verlossingsboodskap gebruik. En al is ons belydenis nie so aangrypend en melodieus soos dié van Handel nie, gebruik die Here dit as ’n instrument waardeur sy heil tot by mense kom. “Ons verkondig nie onsself nie,” se Paulus in 2 Korintiërs 4:5, “maar Jesus Christus as die Here en ons as dienaars ter wille van Jesus.”

Moenie moedeloos word nie. Verkondig die Woord, en “hou daarmee vol, tydig en ontydig” (2 Tim 4:2).

God wil jou as kanaal vir sy verlossingsboodskap gebruik.

Jesus, al noot wat ek kan hou, is: Jesus is Here! Neem dit aan as my melodie. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.