Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Passiewe passasiers

Sy doel daarmee was om die gelowiges toe te rus vir hulle diens en vir die opbou van die liggaam van Christus (Ef 4:12).

Baie “lidmate” van die kerk is soos passiewe passasiers. Volgens hulle uitgesproke of verswygde mening is die kerk soos ’n luukse passasierskip waarop jy wel op weg is, maar so rus-rus. Jy kan dus maar agteroorlê op die sondek, bruin brand in die son en deur die kelners bedien word. Jy gaan slegs mee vir die plesier van die rit.

So is die kerk natuurlik nie.

As ons by dieselfde beeld wil bly: Die kerk is nie ’n passasierskip waarop die meeste mense – die passasiers – heerlik rus terwyl net ’n paar mense – die bemanning, die kelners – hard werk en meestal oorwerk is nie. Die kerk is eerder ’n oorlogskip waarop elkeen ’n bemanningslid met ’n taak is, van die kaptein tot die eenvoudigste matroos. Op so ’n skip is elkeen se bydrae onontbeerlik. Want die skip moet slaggereed wees.

Die “Kaptein” van die kerkskip gee sy gawes aan sy kerk, soos apostels, profete, evangeliste en leraars. Maar Hy gee dit nie sodat hulle die oorwerkte minderheid sal wees nie. Sy doel daarmee is om die gelowiges toe te rus vir hulle diens en vir die opbou van die liggaam van Christus (Ef 4:11-12).

Ja, jy het ’n deel om by te dra op die skip van die kerk, op die skip van die gemeente waarvan jy lidmaat is. Jy is veronderstel om ’n aktiewe bemanningslid te wees.

Is jy ’n passiewe passasier? Of ’n aktiewe bemanningslid?

Die kerk is nie ’n passasierskip met passiewe passasiers nie, maar ’n oorlogskip met aktiewe bemanningslede.

Here, ek meld aan vir diens. Wees U die Kaptein van die skip. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.