Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Bobbejaan se kind?

Dra mekaar se laste, en gee op dié manier uitvoering aan die wet van Christus (Gal 6:2).

Die “gemeenskap van die heiliges”, die kerk, is ’n gemeenskap wat sorg vir ander, wat meeleef en omgee vir mekaar. Hierdie gesindheid kan baie vorme aanneem. Paulus sê onder meer in Galasiërs 6:2 dit beteken ons kan mekaar se pyn nie ignoreer nie, maar moet mekaar se laste dra. Dan voeg hy by: “Gee op dié manier uitvoering aan die wet van Christus.” Hierdie omgee vir mekaar onderskei ons juis as kinders van God, as mense wat volgens Christus se wet van liefde leef. Hierdie manier van doen ken die koue en onpersoonlike wêreld natuurlik nie. In die wêreld geld die wet: Elkeen vir hom- of haarself.

Hierdie mentaliteit is ongelukkig van tyd tot tyd ook in die gemeenskap van die heiliges te sien. Soms is ons soos ’n klomp bobbejane wat in die bome langs ’n snelvloeiende rivier baljaar. Hulle swaai heen en weer, klouter en maak ’n groot lawaai. Een van die bobbejane misreken hom met ’n sprong en beland in die rivier. Onmiddellik is daar ’n geskokte stilte. Al wat bobbejaan is, weet: Die bobbejaanbroer is op pad bokveld toe. Hulle hou hom angstig dop totdat hy, al spartelend en proesend, deur die stroom om ’n draai weggevoer word en uit die oog verdwyn. Die oomblik toe hy uit hulle gesigsveld verdwyn, bars die lawaai weer los en al wat bobbejaan is, klouter en klim lustig voort, asof niks gebeur het nie. Uit die oog, uit die hart …

Is jy in jou gesindheid teenoor jou naaste soos “bobbejaan se kind”? Of is jy God se kind?

Ons omgee vir mekaar onderskei ons as kinders van God.

Christus, dra my, sodat ek ook ander kan help dra. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.