Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Een-spaan-Christen?

Egte en suiwer godsdiens voor God die Vader is om weeskinders en weduwees in hulle moeilike omstandighede by te staan en om jou skoon te hou van die besmetting van die wêreld (Jak 1:27).

Die gemeenskap wat ons bely, is ’n gemeenskap van heiliges. Wat sluit dit alles in? Om mee te begin: ’n vertikale en horisontale dimensie; dit wil sê, toewyding aan God sowel as toewyding aan ons medemens. Ons moet heilig leef voor die aangesig van God en voor en tussen mense, in die praktyk van elke dag. Dis byna soos die twee spane waarmee ’n mens ’n kano stuur. As die kanovaarder om die een of ander rede slegs met die een spaan aan die een kant van die kano roei, sal hy of sy al in die rondte beweeg. Daar sal geen vooruitgang wees nie, eerder ’n sinlose en uitputtende rondomtalie. Nee, die spane moet aan al twee kante van die kano in die water gesteek word, sodat kano en vaarder met kragtige hale vorentoe kan beweeg.

Jakobus sê iets soortgelyks wanneer hy “egte en suiwer godsdiens voor God die Vader” definieer. Hy sê so ’n godsdiens beteken twee dinge: om “weeskinders en weduwees in hulle moeilike omstandighede by te staan” (horisontale dimensie), en om jou “skoon te hou van die besmetting van die wêreld” (vertikale dimensie) (Jak 1:27). Albei dimensies, diensbaarheid in die wêreld en heiligheid voor God, is deel van egte godsdiens. Dié twee kan nie geskei word nie. Hulle is soos vinkel en koljander – die een hoort by die ander. Dis die twee spane van godsdiens.

Is jy ’n rondomtalie-Christen, ’n een-spaan-Christen? Wat óf net in jou verhouding met God opgaan, óf net by jou medemens betrokke is? Wees eerder ’n twee-spaan-Christen, ’n volstoom-vorentoe-Christen. Dan is jy heilig.

Heiligheid voor God en diensbaarheid in die wêreld kan nie geskei word nie.

Here, suiwer my om my aan U en ander te wy. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.