Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Dwergies en draadjies

Wie sy sonde wegsteek, moet niks goeds te wagte wees nie; wie sy sonde bely en daarvan afsien, sal genade ontvang (Spr 28:13).

Wie heilig wil leef, word al hoe meer bewus gemaak van sonde en wil normaalweg al hoe meer daarvan afstand doen. ’n Mens kan byna sê: Hoe heiliger jy leef, hoe meer intens word hierdie bewussyn en begeerte.

Maar, getrou aan ons sondige aard, maak ons – ten spyte van ons begeerte om sonde te laat vaar – dikwels die fout om nie dadelik werk te maak van ’n sonde waarvan ons in ons lewe bewus word nie. Dis veral “kleiner”, “minder ernstige” sondes wat so deur die net van ons behoedsaamheid glip. Hierteen waarsku die Spreukeskrywer ons: “Wie sy sondes wegsteek, moet niks goeds te wagte wees nie; wie sy sondes bely en daarvan afsien, sal genade ontvang” (Spr 28:13).

’n Pragtige kinderverhaal illustreer hierdie waarheid. Daar was eendag ’n yslike reus wat geamuseerd lê en kyk het hoe ’n klomp dwergies hom met fyn draadjies probeer vasbind. Hy het hom nie veel daaraan gesteur nie; hy kon immers enige oomblik sy spiere inspan … en siedaar! Dwergies en draadjies in alle rigtings. Die dwergies het maar net aangehou om die reus vas te bind en die draadjies met pennetjies in die grond vas te slaan. En toe die reus uiteindelik moeg word vir die speletjie en wil opstaan, ontdek hy dat hy nie kan nie. Die duisende draadjies was saam net te sterk vir hom. Hy was vas. Want hy het te lank gewag …

Maak vandag nog werk van die dwergies en die draadjies van “onskuldige” sondes in jou lewe. Gooi hulle dat hulle doer trek …

Die fout wat ons dikwels maak, is om nie dadelik ontslae te raak van die sondes in ons lewe nie.

Here, vergewe my dat ek die dwergies so dikwels help. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.