Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Watter kroon dra jy?

Moenie verbaas wees as die wêreld julle haat nie (1 Joh 3:13).

“Almal wat in Christus Jesus toegewy aan God wil lewe, sal ook vervolg word” (2 Tim. 3:12). Ernstige woorde! Dit is nie lekker om te hoor dat ons wat tot die gemeenskap van die heiliges behoort vervolging kan verwag nie. Maar so is dit. Moontlik nie vervolging in die letterlike sin van die woord nie, maar die wêreld sal altyd vyandig teenoor gelowiges wees omdat die wêreld altyd vyandig teenoor Christus is. Daarom waarsku Johannes ons: “Moenie verbaas wees as die wêreld julle haat nie” (1 Joh 3:13).

Nee, ons moenie verbaas wees nie, maar dit eerder verwag dat ongelowiges wat saam met ons woon of werk, ons soms sal spot en met minagting sal behandel. Dit kan amper nie anders nie – indien ons uitkenbaar “anders” leef as die wêreld, as ons ons Christelike waardes uitleef.

Baie jare gelede het die kerkvader Tertullianus die volgende geskryf: “As die Tiber sy oewers oorvloei, as die Nyl nie die akker oorstroom nie, as die hemel staan, as die aard beweeg, as daar hongersnood is, as daar pestilensie is – steeds word die Christene vir die leeus gegooi.”

’n Mens sou selfs kon vra: As alle ongelowiges meen jy is die wonderlikste mens in die wêreld, het jy werklik al die evangelie aan hulle verkondig? Natuurlik moet gelowiges nie konfrontasie soek nie. Ons moet egter weet, soos Luther gesê het: As Christus ’n kroon van dorings moes dra, kan gelowiges verwag om ’n kroon van rose te kry?

As Christus ’n kroon van dorings moes dra, kan ons dan ’n kroon van rose verwag?

Here, kroon U my. Dit is vir my genoeg. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.