Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Deur die dieptes

Teen middernag was Paulus en Silas besig om te bid en tot lof van God te sing. Die ander gevangenes het na hulle geluister (Hand 16:25).

Die kerk is ’n gemeenskap in lof en lyding. Dikwels is dit juis ’n gemeenskap van lof ín lyding! Sien ’n mens dit beter as in die geskiedenis van Paulus en Silas in die tronk in Filippi (Hand 16:16-34)? Hier sit die kerk in die kleine in boeie en blokke. Hulle het alle rede om alle hoop te laat vaar. Hulle rûe is oopgekloof deur die gesel. Om hulle is dit donker en bedompig en eensaam – ’n koue, klam kerker.

Maar wat doen hulle? “Teen middernag was Paulus en Silas besig om te bid en tot lof van God te sing. Die ander gevangenes het na hulle geluister” (Hand 16:25).

As ek in Silas se skoene was, het Paulus sekerlik ’n solo gesing. Maar daar in Filippi het hulle saamgesing. Hulle stemme smelt saam, word een in hulle lof aan God. Die ander gevangenes het so iets nog nooit gehoor nie. In plaas van ’n gejammer hoor hulle ’n gejubel! Die lof van Paulus en Silas kring uit, dit raak die medegevangenes en later selfs die geharde tronkbewaarder (16:27-34).

Baie van ons meen dat ons eers moet wag totdat omstandighede reg is voordat ons God (kan) prys. Nee, prys God in jou krisis, nood, siekte en swaarkry. Doen dit saam met ander gelowiges in hulle moeilike omstandighede. Jy sal verstom staan oor die trefkrag daarvan.

As ek in Silas se skoene was, het Paulus sekerlik ’n solo gesing.

Here, in my nood wil ek ’n noot aanhef. Maak dit ’n simfonie. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.