Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

God se bloeisels

Die Heilige Gees is die waarborg dat ons ook verder sal ontvang wat God belowe het (Ef 1:14).

’n Bejaarde man was jare lank ’n invalide. Hy het in ’n armoedige omgewing in ’n armoedige huisie gewoon, op die grens van ’n steengroef. Elke dag het hy op die agterstoep in sy rolstoel gesit en uitgekyk oor die hope en hope steenkool. Iemand wat hom kom besoek het, het gevra of hy nie neerslagtig word as hy so teen die somber toneel sit en vaskyk nie. Hy het geantwoord: “Sien jy die peerboom daar? Dit is nou winter en hy het nie blare aan nie, maar as die lente kom, verskyn die groen blaartjies en dan volg die spierwit bloeisels. Teen die swart agtergrond is hulle witter as wit! Dit is vir my ’n teken dat God hierdie wêreld, ook hierdie swart steenkoolwêreld, ja, ook my rolstoelwêreld, nie verlaat het nie. Die bloeisels wys dat God nou werk, en dat Hy iets gaan doen wat selfs nog beter is, net soos Hy die bloeisels later omsit in pere. Nee, ek raak nie neerslagtig nie. Die bloeisels gee my hoop om te leef.”

Die kerk is God se bloeisels teen die donker uitsig van hierdie wêreld, ’n teken van hoop, van beter dinge wat kom. Want die Heilige Gees wat in ons, God se gemeente, woon, is die waarborg dat ons “ook verder sal ontvang wat God belowe het, wanneer Hy almal wat aan Hom behoort, volkome sal verlos” (Ef 1:14).

Wanneer mense na jou kyk, wat sien hulle? Iemand wat die uitsig op ’n donker terrein van neerslagtigheid en wanhoop deel? Of iemand wat hulle heenwys na God se bloeisels van hoop?

Die kerk is ’n teken van hoop, van beter dinge wat kom.

Here, laat my bot vir U, en U vir die wêreld wys. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.