Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Eens en vir altyd

Hy het immers eens en vir altyd ’n offer vir die sondes gebring toe Hy Homself geoffer het (Heb 7:27).

Die blye boodskap van skuldvergifnis sê dat God ons uiters ernstig opgeneem het. Veral ons sonde. Karl Barth het gesê God het ons sonde so ernstig opgeneem dat dit die dood van sy geliefde Seun gekos het. Maar, sê hy ook, noudat God dit gedoen het, neem Hy ons sonde glad nie meer so ernstig op nie. Hiermee wou die groot teoloog sê: In Christus het God ons skuld afgeskryf. Dit is, soos die Hebreërbrief by herhaling sê, eens en vir altyd afgehandel (7:27; 10:2). Dit is agter die rug; dit is verby. God dink nie weer daaraan nie.

Die vraag is: Dink óns nog aanhoudend oor sondes wat bely en vergewe is? Bly ons nog tob oor die skuld van die verlede? Baie mense is geneig om gedurig terug te krabbel na dinge wat was. In sekere sin kan ’n mens seker sê: Hulle neem hulle sonde glad te ernstig op …

As ons dit doen, sê ons Golgota was nie doeltreffend nie. En dit kan tog nie wees dat God alles vergewe het nie. Dit is net te goed om waar te wees. Ons self moet seker darem ook iets bydra om ons skuld weg te neem, of minstens minder te maak?

Wie só redeneer, verstaan nog nie die wonder van die evangelie nie. Die blye boodskap van vergifnis het nog nie behoorlik tot hulle deurgedring nie. Dit ís goed genoeg om waar te wees. God hét alles vergewe. Uit genade.

Baie mense neem hulle sonde glad te ernstig op.

Here Jesus, keer dat ek weer en weer my eiegeregtigheid te probeer verruil vir die “eens en vir altyd” van u genade. Amen.

Johan Cilliers

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.