Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kleurblind en status-doof

Maar nou is julle een met Christus Jesus. Julle wat vroeër ver van God gelewe het, het nou naby gekom deur die bloed van Christus. Christus is ons vrede, Hy wat dié twee, Jode en nie-Jode, een gemaak het. Deur sy liggaam te gee, het Hy die vyandskap afgebreek wat vroeër soos ’n muur skeiding gemaak het. Die wet van Moses met al sy gebooie en bepalings het Hy opgehef, en deur vrede te maak, het Hy in Homself dié twee, Jode, en nie-Jode, tot een nuwe mensheid verenig. Deur sy dood aan die kruis het Hy ’n einde gemaak aan die vyandskap en dié twee met God versoen en tot een liggaam verenig. Toe Hy gekom het, het Hy die goeie boodskap van vrede gebring: vrede vir julle wat ver van God was, vrede ook vir dié wat naby was. Deur Hom het ons almal, Jode en nie-Jode, deur die een Gees vrye toegang tot die Vader (Efesiërs 2:13-18).

JB Haasbroek het gesê: “Dissipelskap is om Jesus te volg met een doel voor oë: om meer soos Hy te word.”

Jesus se gestuurdes is kleurblind en status-doof. Hulle kyk nie eers wat mense se status is voordat hulle die pad na hulle toe oorsteek nie. Hulle kyk nie eers na velkleur of geloofsoortuigings nie. Saam met Jesus stap sy dissipels die diskriminasie tussen mense uit die pad uit. Hulle behandel die weerloses en armes soos konings. Hulle ontvang mense van ander kulture en rasse soos hulle broers en susters in Jesus se Naam. Net soos die barmhartige Samaritaan wat bereid was om iemand van ’n ander kultuur te versorg, raak Christene magneties wanneer hulle dieselfde begin doen.

Klein dade van liefde is immers binne enige dissipel se bereik. In 90% van die gevalle kos dit ons niks in terme van rand en sent nie. Dit kos net persoonlike ongerief. Dit vra net dat ons uit ons gemaksone sal klim en ons hande sal vuil maak. Dit vra dat ons ons tyd sal opoffer en nuwe mense in ons lewensruimte sal innooi. Die heel beste is dat dit ’n onmisbare getuienis sal word dat Paulus se woorde in Efesiërs 2 waar is: Christus het die muur van skeiding tussen Jood en nie-Jood by die kruis afgebreek.

Toe die eerste Christene, lynreg teen alle vooropgestelde idees in, begin het om almal met dieselfde respek en waardigheid te behandel, was dit ’n reuse-getuienis. Galasiërs 3:28 het oral gestalte gekry. Jesus se mense het die wêreld omgekeer deur ander mense onvoorwaardelik te aanvaar. Hulle het niemand veroordeel nie. Hulle harte en deure en beursies was in Jesus se Naam oop vir ander.

Die vraag wat ons vandag moet vra, is: Leef óns steeds soos die eerste Christene? Volg ons die voorbeeld van die Samaritaan?

Here Jesus, dankie dat alle mense vrye toegang tot die Vader het omdat U deur u kruisdood alle skeidsmure afgebreek en ons almal deel van een liggaam gemaak het. Help my om alle mense met waardigheid en liefde te behandel en só u liefde en vrede te versprei. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.