Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Die pad na hulle harte

“Dan sal die Koning vir dié aan sy regterkant sê: ‘Kom, julle wat deur my Vader geseën is! Die koninkryk is van die skepping van die wêreld af vir julle voorberei. Neem dit as erfenis in besit, want Ek was honger, en julle het My iets gegee om te eet; Ek was dors, en julle het My iets gegee om te drink; Ek was ’n vreemdeling, en julle het My gehuisves; Ek was sonder klere, en julle het vir My klere gegee; siek, en julle het My verpleeg; in die tronk, en julle het My besoek.’ Dan sal dié wat die wil van God gedoen het, Hom vra: ‘Here, wanneer het ons U honger gesien en U gevoed, of dors en U iets gegee om te drink? En wanneer het ons U ’n vreemdeling gesien en U gehuisves, of sonder klere, en vir U klere gegee? Wanneer het ons U siek gesien of in die tronk en U besoek?’ En die Koning sal hulle antwoord: ‘Dit verseker Ek julle: Vir sover julle dit aan een van die geringste van hierdie broers van My gedoen het, het julle dit aan My gedoen’” (Matteus 25:34-40).

Nog ’n sterk faktor wat volgens Rodney Stark gelei het tot die dramatiese groei van die vroegste Christendom was die vroeë Christene wat medegelowiges en buitestanders versorg het, veral in tye toe epidemies die Romeinse Ryk geteister het.

Ons weet byvoorbeeld van ’n epidemie (dalk waterpokkies?) wat in 165 nC uitgebreek en feitlik ’n kwart van die wêreldbevolking uitgewis het. Ook in 251 nC het ’n epidemie (dalk masels?) groot vernietiging gesaai. So ingrypend was hierdie rampe dat Romeinse leërs hulle oorloë gestaak het omdat soldate links en regs gesterf het. Groot gemeenskappe het tot niet gegaan.

Tydens hierdie rampe het baie Christene nie gevlug nie, maar siekes in hulle huise ingeneem en na hulle omgesien. Terwyl die Christene teen hierdie tyd reeds daarvoor bekend was dat hulle die armes versorg, het hulle nou boonop ook dié met hoogs aansteeklike siektes versorg. Hierdie onselfsugtige diens en opofferings het derduisende mense se lewe gered en die kerk nog meer magneties gemaak. Ook het kerkleiers in daardie tyd ’n pastorale teologie in plek geplaas om lydendes te vertroos en die hoop op God se ewige nuwe wêreld vir hulle aan te bied. Die Romeinse kultusse het geen soortgelyke aksies of teologieë geken nie.

“Die pad na ’n man se hart loop deur sy maag,” sê vroue graag. Wel, die pad na stukkende en verlore mense se harte ook. Opoffering en diens en sorg in die Naam van Christus is steeds die geheim van groeiende geloofsbewegings. Die navorser Jenny Trinitapolis het in ’n studie wat in 2011 onder 3 000 mense in 1 000 Malawiese nedersettings gedoen is, bevind dat 30% van die plaaslike Christene vigsslagoffers aktief ondersteun en help. Slegs 7% Moslems doen dieselfde. Dit het tot ’n dramatiese groei in die Christelike kerke in Malawi gelei.

Kom ons maak vandag hierdie gebed van Poor Clares, ’n non in die Franciskaanse Orde, ons eie: “Here, maak my onderbreekbaar.”

My Here, Jesus, help my om alle mense te behandel soos ek U sou behandel. Ek wil U graag dien deur onselfsugtige diens aan u mense, deur hulle te versorg, kos te gee, te huisves, my tyd aan hulle af te staan en aan hulle hoop te gee. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.