Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Praat deur die regte dade

Of julle eet en of julle drink of wat julle ook al doen, doen alles tot eer van God. Moenie aanstoot gee nie, nie aan Jode of aan Grieke of aan die gemeente van God nie. Maak soos ek: ek probeer om almal in alles tegemoet te kom. Ek soek nie my eie belang nie maar dié van baie ander, sodat hulle gered kan word (1 Korintiërs 10:31-33).

Wanneer dade praat, raak woorde stil. Wanneer die kerk Christus se boodskap van verlossing uitleef deur onselfsugtige liefde vir ander, raak preke en gesprekke oorbodig. Wanneer geloofsgemeenskappe glo dis beter om weg te gee as om op te gaar, raak die kerk spontaan aantreklik. Mondelinge getuienisse teenoor ongelowiges en gesprekke is nooit onbelangrik nie. Tog is gesprekke nie die Here se belangrikste manier om die kerk te laat groei nie. Jesus se eerste taal, en daarom ook ons s’n, is nuwe verhoudings en dade van omgee. En ons doen dit alles in die Naam van Christus.

Ons rigsnoer is 1 Korintiërs 10:31 en Kolossense 3:17 en 3:23. Nogmaals is die barmhartige Samaritaan ons geestelike mentor. Hy het nie net jammer gevoel vir die misdaadslagoffer oorkant die pad en toe ’n brief vir die plaaslike koerant geskryf oor al die misdaad in sy omgewing nie. Nee, hy het iets met sy jammerte gedoen. Hy het sy dagboek opsy geskuif, sy moue opgerol en die risiko gewaag om betrokke te raak. Hierdie Samaritaan het nie voor die tyd geweet wat op hom sou wag as hy dit sou doen nie. Tog het hy geweet dis die regte ding om te doen.

Dit is dié wat praat vir doen inruil wat die regte impak vir die Here maak. Dit is hulle wat kies om hulle moue op te rol en hulle selfsugtige leefstyl vaarwel te roep wat Christus en ander mense met oorgawe dien. Nee, dit is nie so moeilik nie. Inteendeel, dit is juis doodgewone dissipels wat ongewone dinge regkry soos om ’n paar mense in nood elke maand van kos te voorsien. Of om ’n wegneemete te koop vir ’n motorwag of ’n sekuriteitswag. Of om saam met ongelowige vriende te kuier.

As Jesus soveel moeite gedoen het om saam met verlorenes én gevindes te eet en te kuier, moet ons by Hom leer en Hom dit nadoen.

Here, help my om u eerste taal van verhoudings en dade van omgee vlot te praat. Ek wil in my alledaagse lewe die pad oorsteek na mense in nood en saam met hulle u koninkryk laat kom. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.