Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Moet dit nie afdwing nie

Ek beveel jou voor God en voor Christus Jesus wat die lewendes en die dooies sal oordeel, ek beveel jou met die oog op sy koms en sy koningskap: verkondig die woord; hou daarmee vol, tydig en ontydig; weerlê, bestraf, bemoedig deur met alle geduld onderrig te gee, want daar sal ’n tyd kom wanneer die mense die gesonde leer nie meer sal verdra nie. Hulle sal hulle eie begeertes volg en vir hulle leermeesters bymekaarmaak wat net sal sê wat hulle graag wil hoor. Hulle sal die waarheid nie wil hoor nie en hulle tot verdigsels wend. Maar bly jy in alle omstandighede nugter, verdra lyding, doen jou werk as verkondiger van die evangelie, voer al die pligte van jou bediening uit (2 Timoteus 4:1-4).

Party gelowiges dink hulle moet die evangelie op ander afdwing. Hulle verstaan Paulus se woorde aan Timoteus dat ons tydig en ontydig moet getuig verkeerd. Paulus sê eintlik hier ons het nie die luukse om te besluit waar en wanneer ons vir die Here wil leef of werk nie. Ons is altyd aan diens, tydig en ontydig. Ons het egter nie die vryheid om ongenooid in mense se lewe in te storm en die evangelie op hulle af te dwing nie.

Paulus skryf juis vir die Kolossense en die Efesiërs dat ons nadenkend moet leef. Ons moet respek hê vir ander se menswees. Ons moet vriende met hulle maak en die reg verdien om die evangelie met hulle te deel. Vriendskap en respek, saam met kuier, koffie en kos, is gesogte roetes na mense se harte.

Natuurlik skep God spesiale oomblikke tussen ons en onbekendes en vreemdelinge sodat ook hulle Hom as Here kan ontmoet. Dit het ek al telkens beleef, soos onlangs toe ek by ’n wonderlike plattelandse gemeente gaan preek het. Elke aand gedurende hierdie week van gebed het daar een mens in die kerk gesit wat opvallend anders as die ander gelyk het. Sy tatoeëermerke en tentpenhare was in skrille kontras met die voorkoms van die vriendelike boere van die kontrei. Die laaste aand het hierdie Engelssprekende jongman stilweg nadergestaan. Toe vertel hy my dat hy, net soos ek, ’n Oos-Rander is. Hy het sy pa, wat hy jare laas gesien het, op die platteland kom opsoek. Toe sê hy dat hy ’n agnostikus was. Van geloof wou hy niks weet nie. Maar toe stap hy vroeër daardie week by die kerk verby. Op die ingewing van die oomblik het hierdie jongman besluit om in te stap. En in die loop van die week het ’n wonderwerk met hom gebeur.

“I found Christ,” het hy dit in een sin saamgevat. Hy het trompop in Jesus vasgeloop. Jesus het hom opgespoor daar op die platteland. Daardie aand het ek saam met die engele gedans en gesing. Mense wat soms ver reis om hulle familie op te spoor, vind op ’n goeie dag oneindig meer – hulle hemelse Vader wat hulle met oop arms tuis verwelkom.

Liewe Vader, help my om nie die evangelie op ander af te dwing nie. Ek wil altyd aan diens wees vir U, maar met respek en liefde teenoor ander leef. Help my om die geleenthede raak te sien wat U oor my pad bring. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.