Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Geniet die saamkuier

Die skrifgeleerdes en die Fariseërs bring toe ’n vrou wat op owerspel betrap is, en laat haar in die middel van die kring mense staan. Hulle het vir Hom gesê: “Meneer, hierdie vrou is op heter daad betrap waar sy owerspel gepleeg het. Moses het ons in die wet beveel om sulke vrouens te stenig, maar u, wat sê u?” Dit het hulle gevra om Hom uit te lok, sodat hulle iets kon kry waaroor hulle Hom kon aankla. Maar Jesus het gebuk en met sy vinger op die grond geskrywe. Toe hulle aanhou om Hom te vra, het Hy regop gekom en vir hulle gesê: “Laat die een van julle wat ’n skoon gewete het, eerste ’n klip op haar gooi.” Daarna het Hy weer gebuk en op die grond geskrywe. Toe hulle hoor wat Hy sê, het hulle een vir een begin wegloop, die familiehoofde eerste. Jesus is alleen agtergelaat saam met die vrou daar in die middel van die kring mense. Toe het Hy regop gekom en vir haar gevra: “Mevrou, waar is hulle? Het nie een van hulle die oordeel oor jou voltrek nie?” “Niemand nie, Here,” sê sy. Toe sê Jesus: “Ek doen dit ook nie. Gaan maar en moet van nou af nie meer sonde doen nie” (Johannes 8:3-11).

Sê nou ons snap dat ons nie geroep is om godsdienstige aanklaers te wees of regter oor ander te speel nie. Dan sou dit soveel makliker wees om vir God te leef tussen vreemdelinge, andersdenkendes en soekendes. Dan verander ons getuienis in aangename kuiers in Jesus se Naam. Dan is die juk van ons skouers af om mense te probeer verander. Dan is ons dienaars van Jesus wat Hom sigbaar en voelbaar dien en ander mense respekteer.

Jesus het nie van straf of dreigemente gebruik gemaak om mense te laat glo nie. Nog minder het Hy die teenstander gebruik om die hemel te bemark. Vuur en swael om sondaars tot bekering te dreig, was nie deel van Jesus se strategie nie. Nie eens in Matteus 10, toe Hy sy dissipels herinner het dat hulle eerder vir God as vir mense moet bang wees omdat God mense in die ewige verdoemenis kan gooi, het dit gebeur nie. Net hierna verduidelik Jesus immers dat God die Een is wat al die hare op sy kinders se koppe tel. So naby en so liefdevol is God dat Hy die moeite doen om aandag te gee aan die fynste besonderhede van sy kinders se lewe.

Slegs skynheilige godsdienstiges het by Jesus van God se oordeel gehoor. Sondaars het oor en oor by Hom van God se genade gehoor en dit eerstehands ervaar. Jesus het dié wat dors en honger was na ’n nimmereindigende fees in God se teenwoordigheid genooi. Hy het vir hulle gesê Hy self is die lewende brood en die hemelse water. Hy is lig en lewe. Al dienende het Jesus mense se oë oopgemaak om ’n nuwe lewe van vreugde en goedheid en oorvloed by God te ontdek. Sy aantrekkingskrag was Hy self, nie vrees vir straf nie.

Vandag nog stroom genade die wêreld vol uit Jesus se hand. Steeds is Hy die water vir oordeelsvure en die hoop vir soekendes. En dit bly steeds ons as sy dissipels se magnetiese lewenstaal.

Here Jesus, help my om soos U te leef. Ek wil hê my lewe sal oorloop van u genade en liefde vir sondaars en soekers. Mag dit ook my magnetiese lewenstaal wees terwyl ek u voorbeeld naleef. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.