Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Groei jonger

In daardie tyd het die dissipels by Jesus gekom met die vraag: “Wie is die belangrikste in die koninkryk van die hemel?” Hy het ’n kindjie nader geroep en hom tussen hulle laat staan en gesê: “Dit verseker Ek julle: As julle nie verander en soos kindertjies word nie, sal julle beslis nie in die koninkryk van die hemel kom nie. Wie homself gering ag soos hierdie kindjie, hy is die belangrikste in die koninkryk van die hemel. En wie so ’n kindjie in my Naam ontvang, ontvang My” (Matteus 18:1-5).

Die probleem met die meeste van ons is dat ons grootword. En dan bly ons groot. Geen wonder nie dat Dr Seuss sê: “Adults are obsolete children!” Grootmense is anders as kinders. Grootmense het min vrae, maar baie antwoorde. Ons het die lewe klaar uitgesorteer. Kinders, daarenteen, het baie vrae. Kinders is leergierig. Hulle wil alles weet. Die meeste grootmense se kreatiewe leervaardighede het ongelukkig lankal in onbruik verval.

In ’n aanlyn weergawe van The Telegraph word vertel van ’n nuwe studie wat bevind het dat die gemiddelde Britse ma meer as 300 vrae per dag moet beantwoord, veral as sy ’n vierjarige dogtertjie het. Skynbaar is hulle die mees aktiewe vraagvraers. Grootmense is meer beskeie as dit by vrae kom. Grootmens-wees kos ’n prys, ook in die kerk. “Volwasse” Christene doen dinge veilig en voorspelbaar. Tog sê Jesus ’n paar maal helder en duidelik dat ons weer soos kinders moet word. Ons moet agteruit grootword. Jesus verwag dat ons sal terugkeer na ’n tweede naïwiteit van kindwees in ons Vader se teenwoordigheid.

In Matteus 18 sê Jesus as ons nie verander en weer soos kinders word nie, sal ons nooit die koninkryk van God sien nie. Egte groei vir Jesus se dissipels gebeur agterstevoorom. Groei maak ons kleiner. Dit maak ons broos. Dit maak dat ons weer in onbelangrike, eenvoudige dinge ons vreugde vind. Dit maak ons naïef en sorgvry. Sonder groot ego’s wat “gevoer” moet word deur vleitaal, aandag, komplimente, titels, posisies en besittings. Wanneer ons naby Jesus loop, groei ons kleiner en ander mense rondom ons groter. Dan word Paulus se woorde in Filippense 2 waar. Dan sien ons in verwondering God se handewerk in ander mense raak. Dan is dit nie meer so moeilik om ander te dien nie, want ons sien hulle deur nuwe oë.

Daar word vertel dat die eertydse Amerikaanse president Franklin Roosevelt soms saans saam met ’n wetenskaplike, William Beebe, na die sterrehemel gekyk het. Nadat Beebe dan verskillende sterrestelsels aan hom verduidelik het, het Roosevelt gesê: “Nou is ek klein genoeg. Nou kan ek gaan slaap.” Niemand is regtig groot nie, nie eens die grootste leiers nie. God alleen is die Een wat gister, vandag en tot in ewigheid groot is en bly. Eers as ons klein genoeg in onsself gegroei het om voor Hom te kan buig, begryp ons iets van sy grootheid én sy genade wat na ons toe neerdaal.

Hemelse Vader, help my om weer die verwondering van ’n kind te beleef. Ek wil net so leergierig, sorgvry en broos leef soos ’n kind, want dit is al hoe ek u koninkryk kan beleef. Dankie dat ek rustig en vol vertroue in u arms kan wees, my Vader. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.