Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Nie groot of klein nie

Dit is ’n betroubare woord en kan sonder voorbehoud aanvaar word: Christus Jesus het in die wêreld gekom om sondaars te verlos. Van hulle is ek die grootste. Maar juis daarom was God my genadig sodat Christus Jesus aan my, as die grootste sondaar, al sy verdraagsaamheid sou betoon en ek ’n voorbeeld kon wees vir almal wat in die toekoms in Hom sou glo om die ewige lewe te verkry. Aan Hom wat vir ewig Koning is, die onverganklike, onsienlike, enigste God, kom toe die eer en die heerlikheid tot in alle ewigheid! Amen (1 Timoteus 1:15-17).

Ons beskryf dinge graag in terme van groot en klein. Jy kyk eers of daar S, M, L, XL of XXL op ’n etiket staan voordat jy die klere aanpas. Die verbruikersmedia beïnvloed ons verder om ook mense in terme van groot en klein te beskryf. Baie mense glo dan ook groter is beter. Tog is die nuwe sakpas-grootte in God se koninkryk kleiner. In Jesus se omgewing word groot en klein altyd in familieverband gebruik. Dit gaan oor kleinwees in sy nuwe aardse familie. In Jesus se familie verloor groot en klein triomfeer. God se groeiprogram gaan oor kindword en kindwees voor Hom en tussen ander.

Omdat ons Jesus hieroor nie ernstig opneem nie, is groot steeds vir ons beter. Gedurig pas ons hierdie meetinstrument verkeerdelik toe. Ons dink groter getuienisse, groter bedienings, groter skrywers, groter predikers, groter geestelike sangers of groter kerke is belangriker as die kleiner weergawes. Groot fout! Die Here meet met ’n ander maatstaf. Dit gaan nie oor groot of klein nie. Dit gaan oor ’n nuwe kinderhart in elke dissipel.

Party dissipels moet reuse in die openbaar verslaan terwyl ander die wapens hiervoor agter die skerms bou. Party moet elders op aarde aanmeld en sommige moet plaaslik relevant wees. Ons elkeen moet maar net daardie stukkie pad oorsteek wat Jesus reg voor ons oopmaak. Of dit nou in Indië of in ’n kinderbediening in Suid-Afrika is, die vraag is of ons klein genoeg is om gehoorsaam genoeg te wees.

Eers wanneer ons kinders geword het in ons Vader se huis sal ons nie verlei word deur groot en flambojante dinge nie. Dan sal ons ophou om mense met mekaar te vergelyk. Dan sal ons ophou om gedurig soos daardie groot kerk of bediening te wil wees en vrede maak met ons eie roeping en bediening. Dan sal ons verstaan dat elke dissipel ’n voltydse bediening het, maak nie saak hoe “groot” of “klein” dit is nie. Dan sal die koninkryk op wonderlike maniere voor ons oopgaan.

Here, help my om klein te wees in u familie. Selfs Paulus het homself as die minste beskou en tog het U hom kragtig gebruik. Ek wil nie meet volgens wat ek dink groot of klein is nie, maar eerder net myself inspan om u getroue kind en dissipel te wees. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.