Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Wees eerlik oor jou swakhede

Almal het gesondig, en het nie deel aan die heerlikheid van God nie, maar hulle word, sonder dat hulle dit verdien, op grond van sy genade vrygespreek vanweë die verlossing deur Jesus Christus. Hom het God gegee as offer wat deur sy bloed versoening bewerk het vir dié wat glo. Hierdeur het God getoon wat sy vryspraak behels: Hy het die sondes wat Hy voorheen in sy verdraagsaamheid tydelik ongestraf laat bly het, vergewe. Maar Hy het ook getoon wat sy vryspraak in die teenswoordige tyd behels: Hy oordeel regverdig deurdat Hy elkeen vryspreek wat in Jesus glo (Romeine 3:23-26).

In sy voorwoord vir Steven Snyder se boek Leadership and the Art of Struggle vertel Bill George van die Harvard Business School van ’n ambisieuse studie wat hy eenkeer onderneem het. Hy wou vasstel wat die karaktereienskappe van suksesvolle leiers is, en hoe hulle hulle leierskap ontwikkel.

Ná onderhoude met 125 topleiers tussen die ouderdom van 23 en 93 was hy moedeloos. Geen spesifieke kenmerke was opvallend nie. Toe gaan lees George nogmaals deur al sy notas van sowat 3 000 bladsye. Skielik sien hy dat al hierdie leiers een gemeenskaplike deler het: hulle mislukkings en tekorte. Hulle almal het erken dat hulle iewers misluk het as gevolg van ’n groot ego, foute of dwaasheid. Omdat hulle nie getrou aan hulleself gebly het nie, het hulle koers verloor. Hulle moes leer om hulle trots te sluk en eerlik te wees oor hulle swakhede. En om uit hulle terugslae te leer.

Steven Snyder self dan skryf in sy boek dat te veel leiers bang is hulle sal “uitgevang” word, dat iemand sal agterkom hulle is toe nie so goed of bekwaam of slim of sterk soos almal gedink het nie. Daarom worstel die meeste leiers met geheime gevoelens van onegtheid en onsekerheid. Hulle is bang om eerlik te wees oor hulle ware self of om hulle tekorte te erken. Hulle is bang mense hou dan nie meer van hulle nie of is ontnugter.

Die teendeel is egter waar. Eerlikheid oor ons stryd en onbekwaamheid werk magneties. Meer nog, dit is Bybels. Dit is ook die dissipelskaproete wat Jesus ons geleer het. God word nie deur ons swakhede ingeperk nie. Hy kan dit juis tot voordeel van sy koninkryk gebruik.

Here, dankie dat U nie deur my swakhede beperk kan word nie. Help my om uit my terugslae en foute te leer en eerlik te wees oor my tekortkominge. Ek wil ’n egte dissipel van U wees, klein genoeg om nie na my eie ego te luister nie. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.