Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Eerlikheid verander nie swakhede in deugde nie

Al sou ek wil roem, sal ek tog nie dwaas wees nie, omdat ek die waarheid sal praat. Maar ek weerhou my daarvan omdat ek nie wil hê dat iemand aan my meer moet toeskryf as wat hy my sien doen of my hoor sê nie, selfs nie vanweë die verhewenheid van die openbarings nie. Daarom, sodat ek nie hoogmoedig sou wees nie, is daar vir my ’n doring in die vlees gegee, ’n boodskapper van Satan om my met vuiste te slaan. Drie maal het ek die Here gebid dat dit van my af weggeneem moet word. Sy antwoord was: “My genade is vir jou genoeg. My krag kom juis tot volle werking wanneer jy swak is.” Daarom sal ek baie liewer oor my swakhede roem, sodat die krag van Christus my beskutting kan wees. Daarom is ek bly oor swakhede, beledigings, ontberings, vervolging en moeilikhede ter wille van Christus, want as ek swak is, is ek sterk (2 Korintiërs 12:6-10).

Eerlikheid oor jou onvermoëns en swakhede is nie ’n nuwe uitdaging nie. Die apostel Paulus moes destyds al eerlik wees hieroor. In 2 Korintiërs vertel hy ons ’n paar keer van sy swakhede. In 2 Korintiërs 4 erken Paulus hy is soms oor raad verleë. Dikwels word hy op die grond neergegooi en vertrap. Vervolging, spot, misverstand en swaarkry is deel van sy lewe, soos hy in 2 Korintiërs 6 en 11 skryf. Drie maal het Paulus gebid dat die Here ’n doring van swakheid uit sy vlees sal verwyder. Toe moes hy hoor God se genade is vir hom genoeg. Juis in sy swakheid is hy sterk.

Doeltreffende dissipels van Christus steek nie hulle swakhede weg nie. Maar ons weerloosheid mag ook nie ’n nuwe Christelike deug word nie. Nog minder ’n skuiwergat vir moedswillige sondes. Of ’n verskoning vir middelmatigheid.

Eerlikheid, soos dié van Paulus, is ’n diep besef by navolgers van Christus dat hulle nie die “groot” antwoord is nie. Dat hulle nie altyd weet nie. Hulle is breekbare houers wat gedurig hemelse genade nodig het. As ons nie bewus is van ons swakhede nie, raak ons verstrik in ons ego’s. Dan poets ons ons eie beeld. Dan is ons soos die keiser in Hans Christian Andersen se sprokie wat gedink het hy dra die “onsigbare klere” wat twee kleremakers vir hom gemaak het. Sy onderdane het uit vrees stilgebly. Maar toe praat ’n kind hardop die waarheid: “Die keiser is dan kaal!”

Wanneer Jesus se navolgers vergeet van hulle eie belangrikheid, rol, vermoëns of invloed, is hulle reg geklee vir diens aan die Here. God kan leë houers vol maak. God kan mense wat klein genoeg is om nie meer hulle eie belange te beskerm nie, of wat nie selfbehep veg vir posisies en erkenning nie, doeltreffend gebruik. Hierdie bruikbare instrumente vir God neem hulleself nooit te ernstig op nie. Tog is hulle doodernstig oor God en sy koninkryk. Hulle is spontane en doeltreffende geleiers van God se krag na dié wat hemelse kragonderbrekings beleef. En die hele tyd is God se genade vir hulle oorgenoeg. Hulle loop regtig nie kaal rond nie!

Here, dankie dat u genade ook vir my genoeg is. Help my om ’n bruikbare instrument in u diens te wees, ’n leë houer wat deur u krag gevul word. Gee dat ek nie my eie belange sal beskerm of erkenning sal najaag nie. Soos Paulus, weet ek ek is juis sterk wanneer ek swak is. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.