Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vertrou die hemelse vuur in jou

Om hierdie rede herinner ek jou daaraan dat jy die genadegawe wat God jou gegee het toe ek jou die hande opgelê het, soos ’n vuur weer moet aanblaas. Die Gees wat God ons gegee het, maak ons immers nie lafhartig nie, maar vul ons met krag en liefde en selfbeheersing. Jy moenie skaam wees om die boodskap van die Here te verkondig nie; en moet jou ook nie skaam vir my wat om sy ontwil ’n gevangene is nie. Inteendeel, dra jou deel van die ontberings vir die evangelie met die krag wat God jou gee. Hy het ons gered en ons geroep om aan Hom toegewy te wees. Dit het Hy gedoen, nie op grond van ons dade nie, maar op grond van sy eie besluit en die genade wat Hy van ewigheid af in Christus Jesus aan ons geskenk het (2 Timoteus 1:6-9).

Ons moet ons Godgegewe intuïsie vertrou. Die Gees lei ons immers ook hierdeur. Te veel nadenke kan in die pad van die Gees staan en lei nie noodwendig tot beter besluite nie.

In ’n artikel van 29 Maart 2013 in die Britse Daily Mail Online skryf Anthony Bond oor nuwe navorsing wat wys dat blitsvinnige beslissings, daardie spur of the moment-besluite, soms net so doeltreffend is soos besluite waaroor ons lank nadink. ’n Span neurowetenskaplikes onder leiding van dr Zachary Mainen het bevind dat verskillende spesies dieselfde gunstige resultate oplewer wanneer perseptuele besluite onder druk geneem moet word. Mainen se gevolgtrekking was: “There are many kinds of decisions, and for some, having more time appears to be of no help.”

Wyse dissipels talm nie as die vuur in hulle binneste begin brand om saam met Jesus die pad oor te steek na waar Hy hulle wil gebruik nie. Of dit nou beteken ’n bestaande gemeente moet getransformeer word, ’n kosprojek vir honger mense moet van die grond af kom of ’n jeuggroep moet gelei word, ons rus in die Here moet daartoe oorvloei dat ons saam met Hom die pad oorsteek.

Terselfdertyd moet ons ernstig bid en die Skrif deeglik ondersoek om te sien of wel op die regte pad is. Ook moet ons ons omring met Geesgevulde mense wat die moed sal hê om vir ons te sê as ons die verkeerde koers kies. En dan moet ons koers vat. Dit help nie ons is op die regte pad, maar ons staan stil nie. Ons hoef nie te wag vir ’n groen lig nie. Die Here se lig is lankal groen. Die pad na die oorkant toe is oop. Jesus kan nie nog ’n dag langer uitstel nie. Sy verlore eiendom moet gesoek en gevind word. Daar is stukkende lewens wat die Gees se genesende aanraking kort. Daar is kos wat uitgedeel moet word. Daar is vrede wat gemaak moet word. En ja, daar is mense wat jou ook sal seën met hulle teenwoordigheid daar oorkant die pad. Jy steek immers nie net die pad oor om die Goeie Nuus met ander te deel nie, maar om self ook geseën te word. Die Here se seën wag vir jou daar aan die Samaritaan se kant van die pad.

Hemelse Vader, dankie dat U my wil gebruik om die pad na ander toe oor te steek. Laat brand die vuur in my hoog sodat ek U met oorgawe en passie sal dien. Dankie dat U deur u Gees vir my die krag sal gee om op die hemelse vuur in my binneste te vertrou en nie onnodig te talm om ander te gaan dien nie. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.