Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Vreemde oorwinning

“Gaan nou! Maar onthou: Ek stuur julle soos lammers tussen wolwe in …” Die twee en sewentig het vol blydskap teruggekom en gesê: “Here, selfs die bose geeste onderwerp hulle aan ons by die hoor van u Naam.” Toe sê Hy vir hulle: “Ek het die Satan soos ’n weerligstraal uit die hemel sien val. Kyk, Ek het aan julle die mag gegee om op slange en skerpioene te trap en om die vyand met al sy geweld te oorwin, sonder dat iets julle enige leed aandoen. En tog moet julle nie bly wees net omdat die geeste hulle aan julle onderwerp nie, maar wees veral bly omdat julle name in die hemel opgeskryf is” (Lukas 10:3, 17-20).

Jesus gee nie vir sy gestuurdes ’n paar vinnige resepte om ander mense tot bekering te lei nie. Daar ís geen kortpaaie nie. Nee, hulle moet vir regte mense met regte name en regte adresse van God se koninkryk gaan vertel en die evangelie tussen hulle gaan uitleef. Hulle moet omgee vir siekes en stukkendes en vir hulle bid (Luk 10:8-10). Die koninkryk gebeur wanneer hierdie gestuurdes aan die oorkant van die pad tot seën van ander leef, werk en feesvier.

Gestuurdes is lammers, maar hulle het ook groot gesag. Om hulle boodskap te verwerp is om die Here te verwerp (10:13-16). Hulle gesag setel in Hom. Die lammers self is swak, maar die Here is saam met sy lammers op reis. Daarom ken hulle groot oorwinnings en uitbundige vreugde (10:17-24). Die blydskap borrel oor hulle lippe in Jesus se teenwoordigheid. Hulle is kinderlik opgewonde oor die nuutste hoofnuus in die koninkryk van God: siekes word gesond; duiwels vlug; mense kom tot inkeer, en die koninkryk van God groei.

Wat ’n wonderwerk dat God lammers gebruik om duiwels te verslaan en wolwe te verwilder. Hoor weer: Lammers verjaag duiwels en troef wolwe! Kleintjies oorwin groot teenmagte. Wat ’n vreemde en verrassende taakmag! Tog sê Jesus hulle grootste vreugde moenie die oorwinnings wees nie, maar dat hulle name in die hemel opgeskryf is (10:20). Dáárheen is elkeen op pad wat die goeie nuus van Jesus omhels.

Here, U werk so verrassend in die wêreld. U stuur ons soos lammers tussen wolwe in, maar dan is dit juis die lammers wat die oorwinning behaal, want U is by ons. Hier is ek, Here, stuur my volgens u wil. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.