Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Nuwe kinderverhale

Al hierdie dinge het Jesus vir die mense in gelykenisse geleer, en sonder ’n gelykenis het Hy hulle niks geleer nie. So moes vervul word wat die Here deur ’n profeet gesê het: “Ek sal gelykenisse gebruik as Ek praat; Ek sal bekend maak wat geheim gebly het van die skepping af” (Matteus 13:34-35).

“Vertel my ’n verslag.”

Het jy al ooit ’n kind so iets hoor vra? As jy ’n ouer is, weet jy kinders wil boeiende stories hoor, nie verslae of akademiese verhandelinge nie.

Kinders se lewe is vol stories. Grootmense s’n ook. Geen wonder dat stories die belangrikste tekssoort in die Bybel is nie. God leer ons sy groot lesse in die vorm van stories, en Jesus is die lewende hoofkarakter in God se heel belangrikste verhale. Boonop skryf die Heilige Gees hierdie verhale vars en nuut oor op sy kinders se harte.

Jesus self was die heel beste Storieverteller. Hy het dikwels die mense deur stories geleer. In Matteus, Markus en Lukas tref ons nie minder nie as 247 van Jesus se gelykenisse aan. Deur sy aangrypende gelykenisse het Jesus groot vensters op God se nuwe wêreld vir mense oopgemaak.

Elkeen wat bereid is om na Jesus se stories te luister, ontvang ook ’n persoonlike uitnodiging om daarvan deel te raak. Jesus se stories is immers nie bedoel as slaaptydstories nie, maar as leef-stories. Sy gelykenisse roep ons nie op om hierdie wêreld te verander nie, maar om God se nuwe wêreld tussen ons te laat grondvat, om ons gebroke wêreld met God se nuwe wêreld te vervang.

Ons kort elke dag nuwe stories, hoop-stories. Een goeie storie in God se koninkryk skakel 100 negatiewe stories uit. Een nuwe koninkryk-opskrif teen die lamppale aan die oorkant van die pad, maak nuwe vensters op God oop.

Ons kort sulke stories in ons lewe, want, soos Jeff Goins skryf in sy voorwoord tot Scott McClellan se boek Tell me a Story: Finding God (and Ourselves) Through Narrative: “The secret to telling a great story is living one.” Kom ons gaan leef Jesus se stories in ons hoekie van die wêreld.

Here, U is die groot storieverteller. U stories is nie slaaptydstories nie, maar leef- en doen- stories. Ek wil graag ’n karakter wees in u reddingsverhaal met die wêreld. Mag ander u storie van hoop in my lewe raaksien. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.