Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Dissipels leef vrygewig

Dink daaraan: wie karig saai, sal karig oes; en wie volop saai, sal volop oes. Elkeen moet gee soos hy hom in sy hart voorgeneem het, nie met teensin of uit dwang nie, want God het die blymoedige gewer lief. En God is by magte om aan julle alles in oorvloed te skenk, sodat julle in alle opsigte altyd van alles genoeg kan hê en volop kan bydra vir elke goeie werk. Daar staan ook geskrywe: “Hy deel uit en gee aan die armes; hy bly altyd vrygewig.” God wat saad verskaf om te saai en brood om te eet, sal ook aan julle saad gee en dit laat groei en julle vrygewigheid ’n ryk oes laat oplewer. Hy maak julle altyd in alles ryk genoeg om by elke geleentheid vrygewig te kan wees. Deur ons bemiddeling het julle vrygewigheid tot gevolg dat God gedank word (2 Korintiërs 9:6-11).

Ek omring ek my graag met mense soos die wonderlike ekerk-span. Om saam met hulle op Jesus se pad te stap, vra dat ek gereeld my kinderskoene sal aantrek. Ons is mekaar se lewende agendas. Daarom verskyn daar nie juis formele punte op ons agendas nie. Ons maak tyd om saam met mekaar koffie te drink en te eet. Ons vergaderings, as ’n mens dit so kan noem, gebeur veral in koffiewinkels. Ons kuier ook gereeld op ’n Vrydagoggend saam rondom die Woord. Dit gebeur in ’n restaurant met goeie koffie en die Here as ons eregas.

Om te detoks van ons voorliefde vir geld, dwing die ekerk se raad ons om ons inkomste ruim weg te gee en sonder ’n begroting te leef. Ons doen dit waagmoedig en intuïtief.

Die ongeveer agt mense wat ekerk se koninkryk-aangedrewe span uitmaak en wat Jesus sigbaar, voelbaar en verstaanbaar probeer uitleef, werk en speel saam as ’n familie sonder formele werkkontrakte. Ons woord is ons etiese verbintenis aan mekaar. Nee, dis nie ’n idilliese familie hierdie nie. Inteendeel. Ons raak soms omgekrap met mekaar. Maar tot eer van die Here word mense oor die wêreld heen deur hierdie span gedien, deur ’n webblad, noodprojekte en leierskapopleiding.

Hoe lank sal hierdie droom aanhou? Wel, so lank as wat dit die Here pas. Intussen is ons te besig om elke dag uit te koop in sy Naam om aan ophou te dink. Ons wil nuwe koninkrykstories beleef en help skryf. Ons wil dissipels wees in die woorde van my vriend Pieter Badenhorst: “Om sommer net iemand anders se hand te vat en die lewe se berge en valleie saam met hom of haar te loop – dis dissipelskap. Om sommer net iemand anders se trane af te vee, salf op sy seer te smeer, haar motor aan die brand te stoot, uit jou maag uit saam te lag, ’n glasie te klink op sy oorwinnings, vir haar en jouself te bly bid – dís dissipelwees … ”

Ek stem!

Hemelse Vader, dankie dat U my van meer voorsien as wat ek nodig het. Help my om klein genoeg te groei om ’n goeie dissipel van U te wees. Ek wil vrygewig en oorvloedig my besittings uitdeel, om ander ook te seën met dít wat U aan my geleen het. Mag U daarvoor die dank kry. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.