Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Volgelinge van Jesus doen die lewe saam

Onverwags kom daar mense met ’n verlamde man op ’n draagbaar aan, en hulle probeer om hom die huis in te bring en voor Jesus neer te sit. Toe hulle vanweë die gedrang nie kans sien om hom in te bring nie, klim hulle op die dak en laat hom met draagbaar en al deur ’n opening tussen die dakteëls afsak tussen die mense in en vlak voor Jesus. Toe Hy hulle geloof sien, sê Hy: “Mens, jou sondes is jou vergewe.” Toe sê Hy vir die verlamde man: “Ek sê vir jou: Staan op, vat jou draagbaar en gaan huis toe” (Lukas 5:18-20, 24). 

Uit ervaring het ek geleer die beste plek vir mense om te groei, om beter mense te word, om geestelik te groei, om meer soos Jesus te word, goeie “ou-skool” vriendskappe is. In my vriendekring is ons diep in mekaar se lewens gewortel. Ons praat amper elke dag, eet saam, drink saam wyn, lag saam en huil saam, en praat mekaar aan. Ons maak mekaar se yskaste oop en help onsself. Ons weet wat mekaar se inkomstes en begrotings is. Ons raak kwaad vir mekaar en praat daardeur. Ons is lief vir mekaar, en ons sê dit vir mekaar.

Ons deel alles. Ons beskerm mekaar teen onsself en red mekaar gereeld. Ons daag mekaar uit om te lees, te doen, vrygewig te wees en lief te hê. Ons groep is soos die vier vriende wat hulle vriend deur die dak tot voor Jesus se voete laat sak het. Soms is jy die een op die mat, en ander kere is jy een van dié op die dak. Jesus vergewe die sonde van die een op die mat op grond van die geloof van sy vriende. Ons redding is letterlik van ons vriendskappe afhanklik.

Die uitdaging vir ons elkeen, en vir elke geloofsgemeenskap, is om mense te wees wat doelbewus sulke vriendskappe bou. Niemand kan jou indeel in so ’n groep nie, want die beste dissipelskapvriendskappe is juis dié wat spontaan ontwikkel.

Die waarheid is, die meeste van ons het reeds sulke vriende, ons moet net meer na mekaar toe leef en aan die verhouding bou, van albei kant af. Want ’n dissipelskapvriendskap is nie eensydig nie.

Wie is hierdie groep vir jou? ’n Vriend van ons gemeenskap het my eendag ’n vraag gevra as antwoord op hierdie vraag. En nou gebruik ek gereeld sy vraag om mense te help identifiseer wie hulle hegte vriende is: “Wie is die eerste persoon wat jy sal bel as jy laat die nag by jou motor kom en jy vind die lyk van ’n prostituut in jou kattebak?”

Daardie eerste paar gesigte wat deur jou gedagtes flits, dít is die mense wat jou deur die dak tot voor Jesus se voete sal laat sak.

Dankie, Here, dat ons nie alleen deur hierdie lewe hoef te gaan nie, maar dat U ons seën met vriende wat saam met ons groei en aan ons skaaf. Help my om ’n getroue vriend te wees, wat bereid sal wees om ander deur dakke te laat sak om by U uit te kom. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.