Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Nuwe leefritmes en gesonde karakter

Gee my insig, dat ek u wet kan gehoorsaam en dit met my hele hart kan onderhou. Laat my wandel volgens u gebooie, want daarin vind ek vreugde. U verordeninge, laat dié my na aan my hart lê, nie die begeerte om myself te verryk nie. Weerhou my van ’n nuttelose lewe, laat my leef op die weg wat U aanwys … Ek roep na U met my hele hart, verhoor tog my gebed, Here, ek wil u voorskrifte nakom. Ek roep na U, red my, ek wil u verordeninge gehoorsaam. In die oggendskemer al roep ek om hulp en stel ek my vertroue in u woord. Die hele nag lê ek wakker en oorpeins ek u woord. Handel volgens u liefde, Here, luister tog na my. Laat u bepalings geld, hou my in die lewe (Psalm 119:34-37, 145-149).

Dit is een ding om die wêreld te wil verander, maar dit is iets heeltemal anders om dit prakties te begin doen. Nie dat uitstel altyd sleg is nie. Goeie besluite het immers met goeie tydsberekening te doen. Hoe bemeester ons hierdie vaardigheid sodat ons later intuïtief kan weet wat ons moet doen en wat nie? In geloofsterme vra dit dat ons die regte geloofsdissiplines voltyds sal inoefen. Ons moet oefen en nogmaals oefen totdat ons aanvoel hoe die Here se ewige ritmes in ons lewe neerslag vind. Hierdie ritmes moet ons karakter vorm, tot eer van ons Heer.

Karaktervorming is nie oral ewe hoog op Christene se prioriteitslys nie. In ons tyd het dit veels te maklik geword om sonde onder ’n godsdienstige kombers toe te gooi. ’n Vinnige askies hier en ’n publieke traan daar, en siedaar! Alles is weer reg. Almal maak tog foute. En mense oordeel so vinnig. Maar voordat ons klippe bymekaarmaak om te gooi, moet ons dalk vra: Hoe lyk mý karakter nou? Kan ek steeds saamsing: “It is well with my soul”? Hoe lyk mý lewe voor God? Is die mens wat ek is wanneer ek alleen is en die mens wat ek tussen ander is, dieselfde mens? Of is dit alles net voorgee?

Vir gesonde karaktervorming moet ons klei, sagte klei, in die Pottebakker se hand wees. Dit vra dat ons nuwe leefritmes saam met Hom sal vind. Ek is geen kenner van die klassieke Christelike geloofsdissiplines wat deur die eeue heen in die kerk tot stand gekom het en miljoene mense se lewe tot eer van God gevorm het nie. Maar ek leer graag by vriende soos Tom Smith hoe om sulke geloofsgewoontes in lewensritmes te omskep.

Onlangs het ek die voorreg gehad om die manuskrip van sy nuwe boek te lees. By hom en ander het ek geleer om meer gefokus te leef. Tog moet ek ook my eie storie leer skryf en uitleef aan die hand van geestelike leefritmes. Wie weet, dalk werk my geloofsgewoontes en leefritmes ook vir jou. Hier is hulle:

  1. B & B (Bid en Bybel)
  2. S & S (Saamwees en Seën)
  3. W & W (Werk en Weggee)
  4. K & K (Kreatief en Konneksies)

Ek hoor so dikwels: “Eendag gaan die wêreld anders wees.” Maar met ons leefritmes kan ons kies om die wêreld nou al te verander, hoe gering ook al.

Liewe Here, dankie dat U besig is om my te vorm en meer aan u beeld gelyk te maak. Help my om met Bybelse leefritmes te leef sodat ek sagte klei sal wees in U, die Pottebakker, se hand. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.