Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Bid en Bybel: Bybel

Die stem wat ek uit die hemel gehoor het, het toe weer met my gepraat en vir my gesê: “Gaan kry die oop boek daar in die hand van die engel wat op die see en die land staan.” Ek het na die engel toe gegaan en vir hom gevra om die boekie vir my te gee. Hy sê toe vir my: “Neem dit en eet dit op. Dit sal jou maag bitter maak, maar in jou mond sal dit so soet soos heuning wees.” Ek het toe die boekie uit die hand van die engel gevat en dit opgeëet. In my mond was dit so soet soos heuning, maar toe ek dit insluk, het my maag bitter geword. Toe het hulle vir my gesê: “Jy moet weer God se boodskap aangaande baie volke, nasies, tale en konings verkondig” (Openbaring 10:8-11).

Bid en Bybel is die eerste geestelike leefritme wat ons daagliks kan inoefen.

Ons reddingstou hemelwaarts is gebed en die Woord. Hiersonder kan ons nie leef nie.

Gebed en die Bybel hoort tuis in ons elkeen se normale ritme. Om te bid en die Woord te lees en te oordink, is lewensbelangrike momente in ons wandel met God. Dit is ons rustyd, ons etenstyd, ons groeityd, ons gimnasiumtyd, ons simfoniesaaltyd.

Sonder om die Woord as stapelvoedsel in te neem is ons op ’n geestelike hongerstaking. Ons moet die Woord eet, soos Johannes in Openbaring 10. Ons moet dit dag en nag oordink, soos Psalm 1 ons leer.

Ek wonder hoe party mense dit regkry om die Bybel net voor slaaptyd sommer op enige plek oop te slaan en ’n paar verse vinnig te lees. Hoe gemaak as hulle die slag ’n gedeelte soos Lukas 14 raaklees? Of Markus 3? Of Jesaja 58? Hulle sal nie kan slaap as hulle hierdie tekste eerlik lees nie.

Die Bybel is allermins ’n “stil” boek. Nog minder is dit ’n susmiddel of ’n slaappil. In die Gees se hande is die Bybel altyd lewend, lewensgevaarlik én lewensveranderend. ’n Tweesnydende swaard.

Die Woord daag jou uit om God met jou hele hart lief te hê. Dit vra keer op keer van jou om die prioriteite van jou lewe te heroorweeg en aan te pas in die rigting van God se wil en ter wille van ander.

Die Bybel is nie ’n slaaptydstorie nie. Die Bybel is die Woord van die heilige God wat ons wakker en waaksaam hou, wat ons voed en ons onderhou op ons pad saam met God deur hierdie lewe.

Hemelse Vader, dankie dat U my seën met u Woord wat soet is in my mond soos heuning, maar bitter in my maag, wat my verander en roer om in liefde op te tree. Help my om u Woord as deel van my lewensritme te eet en nie toe te laat dat die besige lewe my op ’n geestelike hongerstaking sit nie. Amen. 

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.