Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Saamwees en seën: Saamwees

Daarna kom Jesus met sy dissipels by ’n plek met die naam Getsemane, en Hy sê vir hulle: “Sit hier terwyl Ek daar gaan bid.” Hy het vir Petrus en die twee seuns van Sebedeus saamgeneem. Toe het Hy bedroef en beangs geword en vir hulle gesê: “Ek voel doodsbenoud. Bly hier en waak saam met My” (Matteus 26:36-38).

Saamwees en Seën is die tweede geestelike leefritme wat ons daagliks kan inoefen.

Saamwees is koinonia; dit word gebore in God se hart. God het ons ontwerp vir verhoudings met mekaar, want die lewende God is die God van verhoudings.

In my boek Hijacked by Jesus vertel ek van God se soeke na koinonia (lewensgemeenskap) met ons:

“The story of God is the story of love. Once again, it’s all about community! That’s why God had to learn to walk. Yes, Genesis 3 tells us that God spent his late afternoons in the garden walking at a leisurely pace with Adam and Eve. In order to talk to them God first had to learn to walk with them. Up till that moment when God created the first humans he lived at eternal speed. But now he had to slow down. God slowed down enough to share himself with small human beings and the rest of creation. The first humans learned about God’s extraordinary kindness through their initial walks with him … God’s presence was the syllabus. (It still is!) The first people learned to synchronise their own lives with the rhythm of God’s footsteps. Harmony reverberated throughout creation as God and his ultimate works of art did the slow walk of life together.”

Ons kan koinonia beleef met almal wat oor ons pad kom, maar ons moet ook nie almal in ons leefruimte probeer indwing nie. Dan brand ons uit. Koinonia gebeur nie net op ’n intieme vlak nie. Jesus het net ’n klein groepie dissipels in sy intieme en persoonlike ruimte toegelaat. Meestal het Hy mense in die publieke ruimtes van die lewe ontmoet, hulle daar geseën en hulle nood verlig.

’n Gesonde ritme om jou leefruimte te bestuur is 1/2/4/8: Vir elke een mens in jou intieme ruimte, kan daar twee in jou persoonlike ruimte wees, vier in jou sosiale ruimte en agt in jou publieke ruimte. Dan gebeur koinonia op gesonde maniere. Dan brand ons nie uit omdat ons te veel verhoudings in stand probeer hou nie.

Dankie, Here, dat U bereid is om ingeperk te word sodat U saam met ons kan loop. Dankie dat U in ’n verhouding met ons wil wees. Trek my al nader aan U. Ek wil graag saam met U wandel en al my aardse verhoudings só inrig dat dit U sal verheerlik. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.