Boodskap vir Vandag

Search
Close this search box.
Search

Kreatiwiteit en Konneksies: Kreatiwiteit

God het die mens geskep as sy verteenwoordiger, as beeld van God het Hy die mens geskep, man en vrou het Hy hulle geskep. Toe het God hulle geseën en vir hulle gesê: “Wees vrugbaar, word baie, bewoon die aarde en bewerk dit. Heers oor die vis in die see, oor die voëls in die lug, oor al die diere van die aarde, ook oor die diere wat op die aarde kruip” (Genesis 1:27-28).

Kreatiwiteit en Konneksies is die vierde geestelike leefritme wat ons daagliks kan inoefen.

God is die heel grootste kunstenaar. Hy het die heelal geskep. Onder die geklank van hemelse musiek het God die hemelliggame met glans beklee. Hy het die mens as hoogtepunt van sy skepping aanmekaargeweef.

As herskepte mense deel ons in hierdie kreatiwiteit van die lewende God. As sy beelddraers besit ons ook hierdie kreatiewe DNS. Ons is gemaak om kreatief te wees. Prakties beteken dit ons moet ons herskepte kreatiwiteit as sangers, handearbeiders, fotograwe, sportmense, entrepreneurs, tegnici, onderwysers, afgetredenes, werkloses, werkvolles, noem maar op, vir die Here en ander laat werk. Ons nuwe kreatiwiteit is mededeelsaam en ruimteskeppend.

Kreatiwiteit gaan ook saam met leergierigheid. Om op te hou leer, is om op te hou leef. Later wil ons hê niks moet die eentonige reëlmaat van ons lewe versteur nie, nie eens God se Woord nie.

John Gardner vertel in Self-Renewal: The Individual and the Innovative Society dat namate ons ouer word, ons voorliefde vir uitdagings en verandering al minder word. Geykte roetines word ’n leefstyl en ons wil nie meer nuwe dinge waag nie. “By middle life,” sê Gardner, “most of us are accomplished fugitives from ourselves.” Hoe tragies, hierdie verlies aan kreatiwiteit, leergierigheid en waagmoed.

Hoe keer ons dat dit gebeur? Deur nie op te hou vrae vra en leer nie. ’n Oop, leergierige kop is die lanseerplatform vir nimmereindigende nuuskierigheid, avontuurlustigheid en kreatiwiteit. ’n Oop kop gee jou die vermoë om met teenstrydighede en uitdagings saam te leef. Dit open nuwe roetes na God en ander. Dit is die enigste teenvoeter vir geestelike stagnasie.

Om kreatiewe dissipels te bly, moet ons lewenslange studente van die Woord en die lewe wees. Lees minstens een kreatiewe boek per maand. Laat leergierige vriende jou onderwysers wees. Laat verwondering oor God jou lewe oorstroom. Maak nuwe ontdekkings oorkant van die pad saam met Jesus. Dan word jy nooit oud nie.

Here, dankie dat ek die voorreg het om u beeld te dra en saam met U kreatief te wees. Help my om altyd leergierig te bly. Gee aan my waagmoed om nuwe dinge aan te pak en my lewe op vars maniere te sien. Ek wil my kreatiwiteit gebruik in diens van U en my naaste. Amen.

Inspirasievennoot

Boodskap vir Vandag is ’n reeks inspirerende elektroniese dagstukkies wat daagliks duisende lesers bereik. Ons doel is om Christene te bemoedig, uit te daag, te ondersteun en te inspireer.

Indien jy nie die daaglikse e-pos ontvang nie, maak asseblief seker dat jou SPAM-filters dit nie verwyder nie.
Jy besoek nou LiG, ons susters-publikasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse. LiG-getuig: Waar elke getuienis tel. By LiG is ons toegewyd om inspirerende stories te deel wat die hart aanraak en hoop bied. Jy besoek nou ons susters-organisasie se webtuiste, propvol inspirerende getuienisse.

Daaglikse Inspirasie

Die Boodskap vir Vandag-app is nou beskikbaar vir jou selfoon.
Installeer dit vandag nog.